Deel dit artikel ‹ Terug

Voorbereiding jubilerende open atelierroute Sint Anthonis in volle gang

Geplaatst op: maandag 17 maart 2014


De deelnemende galeries en ateliers van alweer de 15e editie zijn geopend op ZONDAG 6 APRIL EN ZONDAG 13 APRIL VAN 11.00 TOT 17.00 UUR.

De jaarlijkse Open Atelier- en Galerieroute in de gemeente Sint Anthonis wordt dit jaar voor de 15e keer gehouden en DE Stichting Kunstkring viert de ”verjaardag” met een cadeautje voor de bezoekers, want wie jarig is trakteert. De leden van de Kunstkring hebben 15 schitterende jubileumcadeaus om weg te geven. Hoe u daarvoor in aanmerking komt en wat dit dan is, ziet u op 6 en 13 april in het gemeentehuis aan de mooie Brink 3 in Sint Anthonis.

Start route
In de hal van het gemeentehuis staat of hangt van alle deelnemers een kunstwerk. De Kunstkring raad bezoekers aan om hier te starten en een route uit te stippelen aan de hand van een plattegrond (hier te koop voor € 2,50).
Diverse kunstenaars hebben ook een of meerdere gastexposant(en) uitgenodigd in hun atelier en ook met deze kunstenaar kunt u gedurende de 2 zondagen van gedachten wisselen en de sfeer proeven waarin hij of zij werkt.
In de voormalige bibliotheek aan de Kolonel Silvertoplaan in Sint Anthonis zijn bijvoorbeeld 6 kunstenaars aan het werk en een kijkje daar is zeker de moeite waard. Nieuw dit jaar is de Beeldentuin van Heller in Stevensbeek. Deze mag u zeker niet missen.

Maak kans op een uniek kunstwerk tijdens dit weekend
De deelnemende kunstenaars hebben een kunstwerk beschikbaar gesteld voor verloting. Deze schilderijen en objecten vindt u in de hal van het gemeentehuis. Door middel van aankoop van een lot (€ 1,00) maakt u kans op een uniek kunstwerk. U stopt het aangekochte lotnummer in de bus van het werk van uw favoriete kunstenaar. De trekking is op zondag 13 april, om 17.00 uur en de opbrengst is voor de Stichting Kunstkring. Kunt u niet aanwezig zijn dan krijgt u bericht.
Let op: de 15 jubileumgeschenken komen daar nog eens extra bovenop!

Deelnemerslijst en nadere informatie
Voor een lijst van deelnemende kunstenaars verwijzen wij u naar naar de website www.kunstkring.com of bellen met nr. 0485-382811.