Deel dit artikel ‹ Terug

Traditionele officieuze presentatie verkiezingsuitslag in 't Centrum

Geplaatst op: vrijdag 14 maart 2014


Het is echt een traditie te noemen. Want al verschillende decennia wordt bij Grandcafé ‘t Centrum aan de Kerkstraat in Mill altijd als eerste de officieuze uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dat zal ook dit jaar weer gebeuren. Enkele fanatieke leden van Algemeen Belang ’90 zijn op de diverse stembureaus aanwezig. Daar wordt na het tellen van de stemmen de uitslag openbaar gemaakt. Vervolgens worden deze direct doorgegeven aan een AB’90 vertegenwoordiger bij ’t Centrum en via een rekenformule op een groot scherm geprojecteerd.

Het is uiteraard een officieuze uitslag. De officiële uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Mill en Sint Hubert wordt op het gemeentehuis bekend gemaakt. Dat door de voorzitter van het hoofdstembureau.

Iedereen is woensdagavond 19 maart vanaf 20.00 uur van harte welkom in Grandcafé ’t Centrum in Mill. De stembureaus sluiten om 21.00 uur. Omdat de uitgebrachte stemmen met de hand geteld moeten worden, is onduidelijk hoe laat de eerste uitslagen binnen zullen zijn.