Deel dit artikel ‹ Terug

Bibliotheek op School gemeente Grave feestelijk geopend

Geplaatst op: vrijdag 14 maart 2014


Op donderdag 13 maart heeft tijdens een feestelijke bijeenkomst op basisschool De Hartenaas in het bijzijn van wethouder Gerard Adams en Hans Bouwhuis (Stichting Invitare) de officiële opening plaatsgevonden van de Bibliotheken op School (BoS) in de gemeente Grave.

Door boeken in de directe leefomgeving van kinderen te brengen, gaan kinderen meer lezen. Meer lezen stimuleert de taalontwikkeling wat uiteindelijk leidt tot betere sociale en maatschappelijke mogelijkheden.

De scholen in de gemeente Grave en BiblioPlus zijn de samenwerking aangegaan, om bij alle kinderen van 0 tot 12 jaar het leesplezier te vergroten en de leesbevordering te stimuleren. Op een enkele school na, waar de collectie binnenkort geplaatst wordt, is de BoS op alle scholen operationeel. Naast de collectie boeken op de school, bestaat de BoS uit leesbevorderingsactiviteiten- en projecten en wordt de school ondersteund met expertise van een leesconsulent van BiblioPlus.

De Bibliotheken op School worden gerund door vrijwilligers, die de kinderen ondersteunen bij het kiezen van boeken en uit uitlenen en innemen van de boeken. Voor alle scholen geldt dat de boeken op school gelezen worden en mee naar huis genomen mogen worden. De openingstijden variëren per BoS. Deze zijn bekend op school en staan op de website van BiblioPlus: www.biblioplus.nl/bibliotheek_op_school

Naast de Bibliotheken op School in de basisscholen Hartenaas, de Sprankel, de Wegwijzer, de Raamdonk in Grave, St. Jozef in Velp en de Ester in Esscharen is in Gassel een bibliotheek servicepunt en in Grave een bibliotheekvestiging met een collectie boeken voor leden van 12 jaar en ouder. Ook deze bibliotheken worden gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers. Overigens kunnen alle leden van BiblioPlus (0 tot 100+) gebruik maken van de uitgebreide collectie boeken, E-books, dvd’s, speelgoed, speelleermaterialen en luisterboeken. Alle materialen zijn online te reserveren en kunnen opgehaald en teruggebracht worden in de bibliotheek in Grave.