Deel dit artikel ‹ Terug

Gratis workshop voor een goed doel! Doe je mee? Op 1 mei 2014

Geplaatst op: vrijdag 14 maart 2014


Yigit Kocyigit is een 4 jarige jongen, hij leeft samen met zijn ouders en tweelingzusje in Venray.
Jammer genoeg is men er vorig jaar achter gekomen dat Yigit lijdt aan de zeldzame kinderkanker neuroblastoom. Uit het medisch onderzoek is gebleken, dat Yigit in stadium 4 zit en dat hij uitzaaiingen heeft naar zijn beenmerg. Momenteel wordt Yigit behandeld in het UMC Radboud in Nijmegen en hier ondergaat hij een intensieve behandeling. Met deze behandeling is zijn overlevingskans 20%. 
De vervolgbehandeling van Yigit genaamd, immunotherapie, moet plaatsvinden in het CHOP (Children’s Hospital of Philadelphia) in de Verenigde Staten. Daarmee verdubbelen we zijn overlevingskans naar ruim 40%. In Nederland is deze therapie nog niet goed ontwikkeld en de tijd dringt. Zaken, zoals vliegtickets, huisvesting en algemeen levensonderhoud, worden niet vergoed. Dit maakt de kosten voor een dergelijke behandeling aanzienlijk hoog. 

Ons doel is om het benodigde bedrag in te zamelen, zodat de behandeling in Amerika (CHOP) financieel mogelijk word gemaakt.
Daarvoor biedt Jac de Cock uit Stevensbeek een workshop aan voor de Stichting Yigit : "Creatief vlechten met wilgentenen" We gaan dan zoveel mogelijk vlechtwerkjes maken die je zelf verkoopt voor € 10 per stuk aan familie, vrienden, kennissen en in je buurt
Het vlechtwerk is een vogelvoedermandje wat ook gebruikt kan worden voor tuinverlichting of als hangend plantenmandje op je kamer ? 
De workshop gaat als volgt, als eerst vraag je aan de personen in je omgeving of ze een vogelvoedermandje willen kopen , dit kost € 10 per stuk. 

Tijdens het workshop zal Jac de Cock uitleggen hoe de vogelvoedermandjes gemaakt moeten worden, en een voorbeeld laten zien. Het hobbycentrum Venraij biedt hiervoor kosteloos een lokaal aan waar we kunnen vlechten
Met hulp van Jac en assistenten worden zoveel mogelijk vogelvoedermandjes gemaakt, welke je later aflevert aan de personen die ervoor hebben betaald.

Het bedrag wat opgehaald wordt, is een gift voor de Stichting.
Wil jij 1 Mei deelnemen aan deze workshop, meld je dan z.s.m. aan bij : jac_de_cock@hotmail.com

Wanneer: 1 mei 2014
Waar: Hobby Centrum 
Adres: Prins Bernhardstraat 12a. 5802 BM Venray.

Bij voldoende deelnemers kunnen we om 9.30 uur starten en doorgaan tot 17 uur
Meer informatie volgt later. Website Jac de Cock: www.creajac.teepe.net
Meer informatie over Stichting Yigit:
www.stichtingyigit.nl