Deel dit artikel ‹ Terug

Help de dieren te wekken tijdens exclusieve activiteit Wake Up! in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: donderdag 6 maart 2014


Wanneer is het een goed moment om de dierentuin te bezoeken? Misschien wel net voor openingstijd, zodat je in alle rust de dieren kunt observeren wanneer ze zich de slaap nog uit de ogen wrijven en de dag beginnen met een lekker ontbijt, de nodige rek- en strekoefeningen of een zonnekuurtje. Dat is een veel gegeven antwoord wanneer je het een medewerker van de dierentuin vraagt. Daarom biedt Zoo Parc Overloon op zondag 16, 23 en 30 maart de exclusieve activiteit ‘Wake Up!’ aan, waarbij slechts vijftien deelnemers ruim voor openingstijd van het park mogen helpen met het wakker maken van de dieren en het opstarten van het park. Voer klaarmaken in de voerschuur, cheetahs en wilde honden naar buiten laten en natuurlijk dieren als gibbons, pelikanen en rode vari´s hun ontbijt op bed brengen. Na een ochtend vol bijzondere momenten staat ook voor de deelnemers aan Wake Up! een heerlijk ontbijt klaar.

Ook al gaan de deuren van Zoo Parc Overloon in deze tijd van het jaar ‘pas’ om 10:00 uur open, de dag begint voor de medewerkers en de dieren al een paar uur eerder. Als deelnemer aan Wake Up! word je dan ook voor dag en dauw verwacht in de dierentuin. Waar het in het park op dat moment nog heerlijk rustig is, is het in de voederkeuken ’s ochtends al een drukte van belang. Alle ochtendmenu’s moeten worden klaargemaakt en je mag de dierverzorgers daarbij een handje helpen na een rondleiding door de voederkeuken. Wanneer de laatste hand aan de diverse ontbijten is gelegd, is het tijd voor het wekken van de dieren.

Verblijven worden schoongemaakt, dieren worden geteld en gecontroleerd en natuurlijk van een ontbijt voorzien. Je beleeft welke dieren een ochtendhumeur hebben en welke dieren de dag met ochtendgymnastiek voor gevorderden beginnen; welke dieren langzamerhand wakker worden en welke dieren liever beginnen aan hun dagrust. Je mag zelfs bij de dwergnijlpaarden achter de schermen om van wel heel dichtbij te zien hoe ze een verfrissende douche krijgen. Zo langzamerhand wordt de stilte van de vroege ochtend verruild voor het gezang van de gibbons, de roep van de vari’s en het geknor van de flamingo’s.

Ter afsluiting van deze activiteit staat in het Panda Paviljoen een heerlijk ontbijtbuffet klaar met vers belegde broodjes, saucijzenbroodjes, yoghurt, gekookte eieren, fruit, jus d’orange en koffie en thee. Na het ontbijt kunnen de vroege vogels op eigen gelegenheid de dierentuin nog eens rustig doorlopen en zien hoe de dieren de dag na hun ontbijt vervolgen.

De exclusieve activiteit Wake Up! wordt op zondag 16, 23 en 30 maart georganiseerd en duurt van 08:00 – 10:00 uur. Deelnemen aan Wake Up! kost € 31,50 per volwassene en € 29,50 per kind, dit is inclusief entree, activiteit en ontbijt. Abonnementhouders van Zoo Parc Overloon betalen € 18,50 per volwassene en € 16,50 per kind. In verband met beperkte deelname en de bijzondere starttijd is reserveren verplicht. Inschrijvingen kunnen telefonisch worden doorgegeven.

Openingstijden: oktober t/m april: 10:00 – 17:00 uur, mei t/m september 9:30 – 18:00 uur
Entreeprijzen: volwassenen € 17,00, kinderen 3 t/m 11 jaar € 14,50
Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl