Deel dit artikel ‹ Terug

Kloosterkamer festival Hidden Treasures | zondag 6 april | 13.30 uur |

Geplaatst op: dinsdag 25 maart 2014


vvk € 16,50 / dagkassa € 19,50

Op 6 april organiseert klooster Roepaen de tweede editie van kloosterkamer festival Hidden Treasures. De deuren van kamers die normaal gesproken voor publiek gesloten zijn gaan weer open! Nieuw talent geeft intieme concerten en stelt werk tentoon. Het publiek krijgt ook deze keer een plattegrond van het klooster en zoekt zelf de weg van optreden naar optreden. In huiskamersferen kan je genieten van nieuw talent!

Concerten:
Eefje de Visser
Twee en een half jaar na het succesvolle debuutalbum ‘de Koek’ brengt singer-songwriter Eefje de Visser haar tweede album uit getiteld ‘Het is’. Over de eerste plaat waren de critici lovend: ‘Vernuftig’, ’gedurfd’ en ‘loepzuiver’ werden genoemd. Met ‘Het is’ slaat ze een nieuwe maar vertrouwde weg in. Eefjes warme stem en eigen geluid krijgen alle ruimte. Het album ademt rust, maar de onverwachte melodiee?n en tuimelende teksten blijven aanwezig.

Logue
De indiepop band Logue brengt een fijne combinatie van ingetogen liedjes en stevige popnummers. Krachtige synthesizers komen samen met akoestische gitaar en een sterke ritmesectie bestaande uit bas en drums. Geïnspireerd door bands als City & Colour, Editors en White Lies weet Logue een eigen twist aan de liedjes te geven.

Meneer van Dalen
Meneer van Dalen maakt popmuziek. In het Nederlands. Want met die taal kan Sophie Reekers het beste knutselen. Ze zingt je met heldere stem haar gedachtespinsels over twijfel, angst en aarzeling toe. Hierin wordt zij ondersteund door grinnikende gitaren, mijmerende elektronica en een puntige, solide ritmesectie. Zij laten hun fantasie de vrije loop en proberen zo samen het best passende jasje voor elk nummer te vinden. 

Faarjam
De Iraans-Nederlandse singer-songwriter Faarjam bracht onlangs zijn eerste EP 'Awar E Rang' uit, een EP met teksten van de Iraanse dichter Hossein Panahi. 
Pinguin Radio over het nummer Ja Mandeh: "Zo te horen is hij een tovenaarsleerling, want Ja Mandeh klinkt als de spreekwoordelijke klok. Het is een troostrijke ballad, gezongen in het Farsi, exotisch en gekend tegelijk."

Jan-Willem van Opstal
Één van de laatste authentieke troubadours van de Lage Landen. Zijn repertoire bestaat voornamelijk uit verhalende liederen en liederlijke verhalen in het Nederlands en Frans en heeft een eigen sfeer en geluid dat elementen van nostalgie, folklore, melancholie, liefde, vrolijkheid, verdriet en geluk in zich heeft. 

Luka
Een eerlijke stem die je warm instopt. Ze neemt je mee terug naar de vertrouwde basis. Geïnspireerd door Patrick Watson, Bon Iver en Lianne La Havas. Luka opende in november het concert van Moddi in onze Kapel, dat smaakte absoluut naar meer, dus besloten we haar terug te halen voor het Hidden Treasures Festival. Beluister de preview van de EP waar Luka op dit moment aan werkt.

kragt
Bas Kragt speelde met verschillende bands op festivals als deBeschaving en Le Guess Who? en opende concerten voor Ewert and the Two Dragons en Woodpigeon. Ondertussen gaat zijn zoektocht naar een eigen geluid verder, een sound die laveert tussen folk, indierock en post-rock. Met soundscapes, gesproken woord, stad- en natuurgeluiden, begeleid door gitaar, drum en harmonische zang probeert hij het grillige midden te vinden tussen zijn invloeden Radiohead, Nicolas Jaar, Explosions In The Sky, Bon Iver en Fleet Foxes. 

Mikky Zomerdijk
Mikky Zomerdijk is singer-songwriter en studeert zang aan de popopleiding van Codarts. Ze schrijft prachtige popsongs met een rock randje en blues invloeden. Haar songs blijven boeiend om naar te luisteren. Een gevarieerde setlist zorgt voor een bijzondere en mooie sfeer. Ze laat zich inspireren door verschillende artiesten zoals: Feist, Tim Christensen, Susan Tedeschi en Jeff Buckley.

Meet Me Cassius presenteert: Odd Hugo
Eerder presenteerde Meet Me Cassius bands al Iiris, Elephants from Neptune en Ewert and the Two Dragons en ook dit voorjaar staat ons weer een Estse folk-verassing te wachten. Nu is het de beurt aan Odd Hugo; de nieuwste muziekformatie uit het sprookjesachtige Estland. Deze lente zullen ze Nederland komen verwarmen met eerlijke, harmonische folkpop in de stijl van Beirut, Andrew Bird, Bon Iver en Arcade Fire. Vorig jaar maakten ze hun Europese debuut op festivals als Fusion, Positivus en Lost In Music.

Exposities:

Veerle Melis
Veerle Melis neemt waar ze ook gaat haar camera mee en fotografeert dingen die in het oog springen omdat ze vrolijke, ontroerend of juist merkwaardig zijn. Deze foto’s zijn allemaal analoog gemaakt en onbewerkt afgedrukt, rechtstreeks van het negatief. Veerle in een interview met Burning Paper: "Ik vind de wereld zoals ik deze vastleg al mooi genoeg, en de kleine oneffenheden in sommige foto’s vind ik juist vaak interessant."

Puck Rijnen
Puck Rijnen (1990) fotografeert grotendeels op gevoel. ‘Alles kan me inspireren: de buitenlucht, een gedicht, muziek. Dan pak ik mijn camera en begin te schieten. Ik plan bijna nooit iets, intuïtie is erg belangrijk voor mij’, aldus Puck. 

Joske Schim
Onlangs studeerde Joske af als sieraadontwerpster met haar afstudeerproject ‘ik weet het Goed Gemaakt’ samen met ‘XiEje’ atelier, de dagbesteding van zorginstelling Dichterbij in Gennep. Op deze locatie werken gemiddeld 14 medewerkers (mensen met een verstandelijke beperking) aan de productie van kunst gerelateerde producten, zoals papier-maché figuren. Tijdens Hidden Treasures stelt ze het resultaat van dit werk tentoon!

Video-expositie studenten Artez
Verschillende afstudeerders van Artez Arnhem verzorgen in de oude slaapkamers van de nonnen een video-expositie.

Tickets via www.roepaen.com 

Nadere informatie
Marketing Roepaen Podium            
Lotte Kuijpers         
0485 - 516070                                  
pr@roepaen.com