Deel dit artikel ‹ Terug

Te voet door Chili met Arlen Hoebergen

Geplaatst op: zaterdag 1 maart 2014


16 juni 2011 beginnen Jeannette Leenders en Arlen Hoebergen aan een monstertocht. Hun doel: als eersten te voet door het langste land ter wereld trekken – Chili, ruim 6000 kilometer. De hang naar avontuur, de zucht naar een uitdaging en de liefde voor lopen brengt hen naar Chili.

Ondanks drie jaar intensieve voorbereiding loopt alles anders dan gepland. Tijdens hun unieke en bizarre tocht raken ze ingesneeuwd op de hoogvlakte, doorkruisen ze de droogste woestijn ter wereld en lopen ze 1.100 kilometer over één enkele weg. Over de harde clash met de Chileense cultuur en gidsen. En als ze fysiek en mentaal hun dieptepunt bereiken krijgen ze levenslessen van een oude boer…

Het verhaal van deze reis is heeft Arlen Hoebergen beschreven in het boek :”Gemaakt om te lopen”. Een boeiend verhaal over doelen stellen, niet weten waar je aan begint, doorzettingsvermogen en meer bereiken dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Zaterdag 15 maart kunt u dit boek bij de schrijver kopen, maar er worden ook 2 exemplaren onder de bezoekers verloot.

Arlen Hoebergen vertelt zaterdag 15 maart in de bibliotheek Boxmeer het verhaal over de voettocht door Chili. De lezing is gratis en start om 14.00 uur. Even aanmelden via de www.biblioplus.nl stellen we bijzonder op prijs.