Deel dit artikel ‹ Terug

Muzikale reis door Europa

Geplaatst op: vrijdag 28 februari 2014


Het Boekenweekthema is dit jaar Reizen. In aansluiting hierop neemt het Gulden €uro Trio muziekliefhebbers op 16 maart a.s. in de Theaterzaal van De Weijer mee op een muzikale reis door de Eurolanden.

Het Gulden €uro Trio bestaat uit Will Derks, bespeler van de mandoline, fluitist Pip van Steen en pianist Marcel Siebers, drie professionele muzikanten met een conservatoriumopleiding. Hun muziek kenmerkt zich door de typische combinatie van dwarsfluit met mandoline en piano.

Op 16 maart brengen zij de €uro Suite ten gehore. Deze suite, voornamelijk composities van Pip van Steen en Will Derks, is inmiddels een gigantisch concertstuk van 23 delen! Alle delen zijn gelinkt aan de Eurolanden.
De titels van de losse delen verwijzen naar de oorspronkelijke munteenheid en het karakteristieke geluid van elk land. Enkele titels van de nummers in de “€uro Suite’ zijn: Frieten Frank, Markwaardig en Verdrachme.

Deze muzikale middag start om 14.30 uur. Toegangskaarten kosten €7,50. Leden van BiblioPlus betalen €,5,00. Kaarten zijn te bestellen via www.biblioplus.nl/activiteiten en verkrijgbaar in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus.