Deel dit artikel ‹ Terug

Café Brein Boxmeer: sporten en bewegen met NAH

Geplaatst op: vrijdag 28 februari 2014


Op maandag 17 maart is er weer een Café Brein in Boxmeer. Deze keer over sporten en bewegen als je een niet-aangeboren hersenletsel hebt. Café Brein is een trefpunt voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals. NAH kan bijvoorbeeld ontstaan als gevolg van een beroerte, ongeval, hersentumor, MS, Parkinson of reanimatie. Kijk voor meer informatie op www.nahnobrabant.nl.

Sporten en bewegen geven plezier en ontspanning. En het is goed voor de conditie en het brein. Ook voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Tijdens Café Brein vertelt een fysiotherapeute hoe je na het oplopen van hersenletsel het sporten en bewegen kunt oppakken en opbouwen en welke sporten geschikt zijn. Ook vertelt ze hoe je thuis bezig kunt zijn met bewegen. Café Brein is van 19.30 tot 21.30 uur in De Driewiek, Jeroen Boschstraat 49 in Boxmeer. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning, herkenning en voorlichting. Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Café Brein is een samenwerking van Pluryn, Syntein, Pantein, SWZ, Steunpunt Mantelzorg en MEE Noordoost Brabant. Neem voor meer informatie contact op met Els Hoogenboom van MEE Noordoost Brabant, telefoon 0413 33 47 33, e-mail e.hoogenboom@mee-nob.nl.




Ondersteuning bij leven met een beperking
MEE ondersteunt mensen met een beperking en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen. Daardoor kunnen zij naar vermogen meedoen in de samenleving. Wij zijn onafhankelijk en staan naast onze cliënten. Wij helpen hen hun eigen kracht te versterken en de mogelijkheden van hun netwerk te benutten. Dit vergroot de zelfredzaamheid en kwaliteit van bestaan. Onze kennis en ervaring zetten wij in om de samenleving beter in te richten voor mensen met een beperking. Zo maakt MEE meedoen ook echt mogelijk.
Kijk op www.mee-nob.nl voor meer informatie.