Deel dit artikel ‹ Terug

Kremers metaalhandel uit Mill naar bedrijvenpark Laarakker

Geplaatst op: donderdag 27 februari 2014


Kavel van 7000 m2; start nieuwbouw vóór zomer; tweede vestiging in korte tijd

Cuijk, 26 februari 2014 - Kremers Metaalhandel uit Mill vestigt zich binnen afzienbare tijd op het Bedrijvenpark Laarakker in Cuijk. De koopovereenkomst die dit mogelijk maakt is vandaag ondertekend. Het is - na de nieuwe brandweerkazerne in december 2013 - de tweede vestiging op het bedrijvenpark in korte tijd.

Geen groeimogelijkheden
Kremers Metaalhandel bleek op haar huidige locatie in Mill - aan de Van den Boogaardweg - geen groeimogelijkheden te hebben. Daarnaast had de gemeente Mill en Sint Hubert plannen om rond de locatie waar het bedrijf gevestigd is woningbouw te realiseren. Vestiging op het Bedrijvenpark Laarakker bleek voor Kremers de ideale oplossing. Intensief contact tussen de directie van het bedrijf, de gemeenten Mill en St. Hubert en Cuijk, en de directie van Bedrijvenpark Laarakker heeft ertoe geleid dat de wensen van de ondernemer konden worden vertaald naar een voor het bedrijf passend en haalbaar bouwplan en bijbehorend kavel. Kremers Metaalhandel heeft een kavel gekocht van 7.000 m2 en streeft ernaar nog vóór de zomer van 2014 met de bouwactiviteiten te starten.

Reacties
Projectwethouder Arthur Baudet van de gemeente Cuijk: “Wij zijn erg blij met de vestiging van Kremers Metaalhandel op het bedrijvenpark. De verplaatsing van Mill naar Cuijk past binnen de filosofie van Laarakker om regionale bedrijven een toekomstperspectief in het Land van Cuijk te bieden.”
Wethouder Economische Zaken Van den Boogaart van de gemeente Mill en Sint Hubert: “We waren in Mill al enkele jaren in gesprek over de verplaatsing van het bedrijf naar een geschikte locatie, maar dat bleek in Mill erg moeilijk. Mooi dat het nu in Haps is gelukt, want daarmee wordt ook een belemmering weggenomen voor de woningbouw op t Kavelt."
Huub Kremers, directeur van Kremers Metaalhandel: “Na een jarenlange zoektocht en vele alternatieve locaties verder, eindelijk de bedrijfslocatie waar wij ons bedrijf en onze activiteiten kunnen uitbreiden en onze toekomstvisie kunnen waarmaken. Voor onszelf en onze klanten zeker een verbetering qua locatie en bereikbaarheid.”

Bedrijvenpark Laarakker

Het Bedrijvenpark Laarakker is primair bedoeld voor regionale bedrijven met activiteiten in een hogere milieucategorie, die qua aard en omvang geen toekomstperspectief hebben op hun huidige locatie. Voor Bedrijvenpark Laarakker is het de tweede klant in korte tijd, na de nieuwe brandweerkazerne die werd geopend in december 2013. Het Bedrijvenpark Laarakker ligt direct aan de snelweg A73 bij Cuijk, nabij spoor, water en vliegveld en dichtbij het Ruhrgebied in Duitsland. Het totale terrein heeft een uitgeefbare oppervlakte van circa 66 hectare, waarvan 28 hectare bestemd is voor uitgifte aan bedrijven tot en met milieucategorie 5.2.