Deel dit artikel ‹ Terug

Matineebios met populair, romantisch drama Bride Flight

Geplaatst op: woensdag 26 februari 2014


Iedere eerste vrijdagmiddag van de maand vindt in Filmhuis Mill de Matineebios (in samenwerking met de KBO’s Mill) plaats. Op vrijdagmiddag 7 maart wordt de film Bride Flight gedraaid. Bride Flight is een Nederlandse film van regisseur Ben Sombogaart. De film vertelt het verhaal van de drie jonge bruiden Ada, Marjorie en Esther.

Het is 1953. Drie jonge vrouwen staan aan het begin van een nieuw leven in het verre Nieuw-Zeeland, waar verloofdes op hun aankomst wachten. Tijdens de beroemde luchtrace, van Londen naar het nieuwe thuisland, ontmoeten Esther, Marjorie en Ada de aantrekkelijke, ongebonden en ambitieuze Frank. Ze vallen alledrie voor de charmes van deze vrije man, die heel anders in elkaar zit dan hun aanstaande echtgenoten. Toch houden ze vast aan hun oorspronkelijke plan. Het drama begint zich echter te ontspinnen als ze ieder een eigen kant op gaan in Nieuw-Zeeland. Ada vertrekt met haar religieuze man naar een donkere bunkerwoning waar zij haar twijfels en schuldgevoelens  probeert te negeren. Esther vecht zich vrij en start een carrière als modeontwerpster, terwijl Marjorie haar droom van een kinderrijk gezin wil vervullen. Frank vindt een lokale partner en begint met de aanleg van zijn gedroomde wijngaard. De emigratie lijkt succesvol, maar dan brengt het lot de vier al snel weer samen. Hun ontmoeting op de 'Bride Flight', heeft ervoor gezorgd dat hun levens voor altijd verbonden zullen blijven.

De film begint op vrijdagmiddag 7 maart om 14.00 u. De zaal is open om 13.30 u. Een kaartjes kost €4,- inclusief een kopje koffie of thee. Kaartjes voor de Matineebios kunt u reserveren via filmhuis@myllesweerd.nl. Gereserveerde kaartjes liggen dan klaar bij de kassa. Op de middag van de film zelf kunt u ook losse kaartjes aan de kassa kopen. Er zijn ook strippenkaarten verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.myllesweerd.nl. Daar kunt u ook het boekje met het jaarprogramma film en theater van Myllesweerd seizoen 2013/2014 downloaden. Deze boekjes zijn ook verkrijgbaar aan de balie van Myllesweerd.