Deel dit artikel ‹ Terug

Vijfde editie van Cultureel Café in Kommus

Geplaatst op: zaterdag 22 februari 2014


Draadkunst, bonte kleuren en Jazzy muziek
SINT ANTHONIS – Met carnaval voor de deur zijn er vele mogelijkheden om een cultureel ‘voorschot’ op het volksfeest te nemen. Het Cultureel Café in Sint Anthonis doet dat op donderdag 27 februari op geheel eigen wijze, met kunst in beeld, een column en ‘Grandcafémuziek’.
Alle reden om bij Kommus aan de Brink binnen te stappen en in een ontspannen sfeer te genieten van een breed scala aan kunstuitingen, aangeboden door de gemeentelijke Kunstkring.

Ben Vollenberg, beeldend kunstenaar en voorzitter van de initiatiefgroep achter het succesvolle Cultureel Café in Sint Anthonis, laat zijn licht schijnen over de line-up van al weer de vijfde editie.
“We zijn er best trots op dat Annie Verhoeven, een van de leden van onze Kunstkring, een geheel eigen kunstvorm heeft ontwikkeld. Haar draadkunsttechniek zal voor sommigen een openbaring zijn.” Draadkunst, of ‘thread-art’, kan misschien het beste worden omschreven als een verwilderde vorm van het traditionele kantklossen. Ze maakt er zowel kunstobjecten als gebruiksvoorwerpen van.
Peer Meurkens, antropoloog en oud docent aan de universiteit van Nijmegen komt vertellen over het ontstaan van de eerste carnavalsoptocht in Nederland en wel die in Boxmeer.

Een vast onderdeel van de avond is de column, dit keer uitgesproken door Eefke Peeters.
Het programma wordt muzikaal omlijst met ‘Grandcafémuziek’. Vollenberg: “We presenteren het nieuwe ensemble Don’t Mean A Thing en we zijn heel benieuwd wat we te horen krijgen.” Het trio, bestaande uit Ton Keijzers (piano), Erwin Janssen (gitaar) en José Haggenburg (accordeon) brengt een repertoire met jazzy muziek uit de jaren 50-60 (Duke Ellington, Thelonious Monk) en moderner repertoire uit dezelfde hoek zoals Yann Tiersen en filmmuziek.
Joke Koppers neemt ook dit keer de presentatie voor haar rekening.

Het Cultureel Café vindt op 27 februari plaats in Genieterij Kommus, Brink 5 in Sint Anthonis. Inloop vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis.