Deel dit artikel ‹ Terug

Stichting Roepaen Podium neemt afscheid van Chris Tangelder

Geplaatst op: woensdag 19 februari 2014


Ruim tien jaar is Chris Tangelder het (programmatische) gezicht van het Roepaen Podium. De status die het podium bij het geliefde publiek heeft bereikt is te danken aan de fijne neus voor muzikale kwaliteit van Tangelder.

Helaas is ook het Roepaen Podium door de crisis genoodzaakt maatregelen te nemen. Op economische gronden zal Chris Tangelder vanaf 1 april a.s. niet meer in dienst zijn als directeur en programmeur van het Roepaen Podium. Dat doet pijn maar is helaas onontkoombaar geworden. Onze dank en waardering gaat uit naar Chris Tangelder voor het bereikte culturele en muzikale resultaat in de afgelopen jaren. Mede namens een trouwe schare fans en liefhebbers willen we hun waardering overbrengen.

Gelukkig gaat Roepaen Podium verder op de ingeslagen weg en zal gesteund door vrijwilligers verder bouwen aan het gedachtegoed dat is opgebouwd. Met voelhorens naar jong talent maar ook ruimte voor veteranen of reeds ontdekte artiesten in een programma dat naast muziek ook het experiment niet schuwt. Zoals de laatste jaren steeds vaker meerdere kunstvormen gemengd worden met de muzikale aspiraties van het podium, zal in de toekomst met een team invulling gegeven worden aan kwalitatieve en kwantitatieve eisen, die aan een dergelijk podium vanuit onder meer de subsidieverstrekker worden gesteld, en die vanwege de goede reputatie die is opgebouwd wenselijk is.

De dagelijkse leiding wordt vervuld door de nieuw aangestelde freelance marketing manager/programmeur Lotte Kuijpers.
De programmering zal vorm en inhoud gegeven worden, door commissies per muziekgenre die geformeerd worden om de programmeurs te tippen. Dit alles onder leiding van Charl Delemarre die de rol vervult van freelance hoofdprogrammeur van Roepaen Podium.

De stichting Roepaen Podium denkt met deze stap voldoende financiële ruimte te hebben gecreëerd om te kunnen overleven en verder te groeien als cultuurhaard van Noordelijk Limburg met hetzelfde hoge niveau dat in de reeks van jaren is opgebouwd. Wij zien de toekomst van Roepaen Podium met vertrouwen tegemoet en hopen het publiek dan ook veelvuldig bij de evenementen te mogen ontmoeten.