Deel dit artikel ‹ Terug

Restauratie Torenuurwerk Mill nadert zijn voltooiing

Geplaatst op: zaterdag 15 november 2008


Begin dit jaar is de restauratie groep uurwerk kerktoren Mill gestart met diverse acties om geld in te zamelen. Doel was om zo mogelijk nog voor het einde van het jaar het uurwerk gerestaureerd te hebben. Als alles nu naar wens verloopt worden de nieuwe wijzerplaten samen met de gerestaureerde wijzers en aandrijvingen vrijdag 21 november geplaatst. Wel moet het weer en andere omstandigheden niet tegen zitten. Het herplaatsen van de wijzerplaten zal wel een groot gedeelte van de dag gaan duren. Er moet toch uiterst voorzichtig met de platen, doorsnee 2.55 cm, worden omgegaan.

Tijdens de midnightshopping op vrijdag 12 december zal het uurwerk om 21.00 uur voor het eerst gaan lopen en zal de verlichting weer gaan branden. Kapel De Kneut zal vooraf stemmige kerstmuziek spelen in de podiumtent op het kerkplein en zal ook de muzikale begeleiding van de lampionnenoptocht verzorgen. Deze begint bij de kerk om 19.30 uur en alle kinderen kunnen daar met een eigen lampion aan deelnemen. Tevens zal VoiceMill er vanaf 19.00 uur horen zijn. Bij die feestelijke gelegenheid is de ontmoetingsruimte in de kerk open en kan men onder het genot van een kop koffie of glühwein het geheel meemaken.

De nu nog lopende postzegelactie stopt op 12 december. Dus als u nog postzegels met een afbeelding van de Millse kerk wilt versturen voor de feestdagen, wees dan snel. Want op is op. Een velletje met 10 unieke zegels is a 10 euro verkrijgbaar bij Paul en Annie Sweens aan de Dr. Moonsstraat 4, Kapsalon Slaats aan de Markt, Sport en Speelgoed Verbeeten aan de Schoolstraat, Schoen en Sleutelmakerij de Klein aan de Stationsstraat, Buitengewoon Kado aan de Hoogstraat en bij de Pastorie.

Verder kunnen we nog vermelden dat de 3e plaats van het fonds maatschappelijke betrokkenheid van de RABOBANK 3000 euro heeft opgeleverd. De Oud IJzer actie bracht ruim 2750 euro op. Al met al is de totale opbrengst van alle acties circa 30.000 euro geworden, waarmee we de totale restauratie kunnen bekostigen. Hierbij alvast een dank aan allen die hieraan hebben bijgedragen. Wij begroeten u graag vrijdag 12 december tijdens de officiële in gebruik name tijdens de Midnightshopping.
advertentie