Deel dit artikel ‹ Terug

Easter Open jeugdvoetbal 2014 - 470 Teams - 16 Sportparken

Geplaatst op: maandag 17 februari 2014


Ook dit jaar word het grootste jeugdvoetbal toernooi tijdens Pasen, het Easter Open toernooi weer georganiseerd.

- Het grootste internationale jeugdtoernooi tijdens Pasen!
- 16 Sportparken (Noordoost Brabant en Noord Limburg)
- 470+ Nationale en internationale teams (14 Nationaliteiten, incl. Libanon en Colombia)
- 2 Dagen strijd om de grote Cup
- Jongeren van 7 t/m 19 jaar
- Guinness world record poging penalty schieten. (18 April, Sport park JVC Cuijk)

Het Easter Open toernooi word gehouden tijdens het paasweekend en zal starten met een spectaculaire opening vrijdag 18 april op het sportpark van JVC Cuijk. Maar liefst 470 teams nemen deel aan het toernooi. Jongens en Meisjes van 7 tot 19 jaar. Op zaterdag worden de voorronden gespeeld op 16 verschillende locaties, waarna op zondag de beste teams bij elkaar komen om te strijden voor de grote cup.
Het Easter Open toernooi zal worden gespeeld op de volgende locaties:

Beugen, Cuijk, Gennep, Haps, Mill, Landhorst, Langenboom, Odiliapeel, Oeffelt, Oploo, Rijkevoort, Sint Hubert, Stevensbeek, Volkel, Wanroij, Wilbertoord.

Wat is het Easter Open toernooi?
Het Easter Open wordt gespeeld in Noordoost Brabant en Noord Limburg. 16 sportparken stellen hun velden gedurende twee dagen beschikbaar. Alle wedstrijden worden gespeeld op een veld van gras. Geheel volgens traditie zal het toernooi worden gespeeld in het Paasweekend in 2014 op 18, 19 en 20 April. De officiële opening zal plaatsvinden op vrijdag avond 18 April in Cuijk (Sportpark JVC Cuijk). Tijdens de opening zullen alle deelnemende landen worden gepresenteerd in een vlaggenparade (Ook zal er een poging zijn het wereldrecord penalty schieten te verbeteren). Op 19 April worden de eerste wedstrijden gespeeld gevolgd door de finale ronden op zondag 20 April. Voor elke deelnemer zal er een leuke attentie zijn, de nummers 1 tot en met vier ontvangen een beker, waarbij de nummer 1 ook nog naar huis mag met "de Cup met de grote oren". Ieder team speelt twee dagen, onafhankelijk van de prestatie, elk team speelt altijd twee dagen. Alle leeftijdsgroepen worden verdeeld in poules van vier, vijf of zes teams waarbij we de eerste dag in de mix spelen. Op dat 2 komen alle sterkste teams bij elkaar voor de finale rondes.

Wie is Stichting Vrienden Easter Open?
Na vijftien succesvolle organisaties van de Easter Open is dit evenement met ingang van 2013 deels opgegaan in de nieuw gevormde Stichting Vrienden Easter Open. Stichting Vrienden van Easter open staat voor het samenbrengen van teams uit binnen- en buitenland om zo kennis te maken op Sociaal, cultureel en sportief gebied.

Het Easter Open Jeugdvoetbaltoernooi waar Stichting Vrienden Easter Open zich voor inzet word gespeeld op 16 verschillende sportparken in Noordoost Brabant en Noord Limburg. Gedurende 18, 19 en 20 April zullen zo’n 470 jeugdvoetbal teams deze regio bezoeken om deel te nemen aan het toernooi.

Het toernooi trekt over het algemeen zo'n 5.000 tot 8.000 mensen aan die deze dagen actief zijn op de verschillende locaties.

De doelen van Stichting Vrienden Easter Open zijn dit jaar als volgt:

- Thema: Zonder tegenstander, geen wedstrijd (Speel met respect)
- C.O.P. Colombia (Kinderen uit Colombiaanse achterstandswijken komen naar Nederland om deel te nemen aan het toernooi.)

www.stichtingveo.nl