Deel dit artikel ‹ Terug

Brons, schilderijen en steen met de vrouw in de hoofdrol

Geplaatst op: dinsdag 11 februari 2014


Op 2 maart om 14.00 uur opening met;
Trees Simons, Lyda Lammers en en Olga van Cromvoirt

Trees Simons uit Reuver met bronzen beelden.
Kunst streeft naar vorm en hoopt op schoonheid en die schoonheid is wel degelijk te zien,
door de eenvoud en elegantie in haar beelden.
De vrouw staat centraal in haar bronzen beelden en krijgen titels als; enthousiasme of kijken naar, bloot gewoon, nieuwe start etc.
Beeldtaal in brons weerspiegelt haar persoonlijkheid en emoties, gebaseerd op observaties, vormgegeven in realistische eenvoud met een vleugje abstractie.

Lyda Lammers uit Boxmeer maakt schilderijen in een magisch spirituele stijl. De onderwerpen komen voort uit de historie van haar favoriete landen en worden vaak verweven met dromen en ingevingen waarin mens en dier centraal staan. Meestal is er geen vooropgezet plan, het verhaal ontwikkelt zich en is een weergave van haar gevoel.
Op haar zo kenmerkende en eigenwijze manier, werkt zij met pastel, acryl- en olieverf. Pastel wordt regelmatig op dezelfde kenmerkende wijze gecombineerd met acrylverf en structuren.

Olga van Cromvoirt uit Gennep met beeldhouwen.
Ze is verslingerd aan het werken met steen. Liefst marmer maar ook uit andere steensoorten zoals; carrara, nero marquinia, port doro en travertijn weet ze de sfeer te halen. Het is haar materiaal maar ook haar tegenstander, een boeiend proces dat zorgt voor de nodige uitdagingen en resulteert in werk dat een weldadige rust uitstraalt.
Zij gaat op onderzoek naar fragmenten van het menselijk lichaam, zoals bil, buste, oor, etc. Deze ontdekkingsreis is zo’n bijzondere beleving, een schoonheid, waar je niet op uitgekeken raakt.

De expositie; 2 t/m 30 maart 2014
Openingstijden; de 1ste zo, elke vrij, za en laatste zondag van 14.00-1700 uur.
Toegang vrij.

Galerie RoBa
Voortsestraat 8
5454GR Sint Hubert
www.roba-kunst.nl
info@roba-kunst.nl