Deel dit artikel ‹ Terug

All you need is love in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: maandag 10 februari 2014


Op zaterdag 15 februari en zondag 16 februari wordt in Zoo Parc Overloon om 13:30 uur de speciale Valentijnsrondleiding ‘All you need is Love’ georganiseerd. Tijdens deze rondleiding staat de liefde in het dierenrijk centraal en komen de deelnemers alles te weten over hoe dieren elkaar verleiden en het hof maken, soms zelfs met gevaar voor eigen leven.

Valentijnsdag is dé dag om een geliefde te verleiden. Ook in het dierenrijk wordt er lustig op los geflirt, sommige dieren hebben de hofmakerij zelfs tot ware kunst verheven. Er wordt uitvoerig gedanst, met parfums rondgestrooid en sensueel gezongen. Ieder dier heeft zijn eigen tactieken om een partner te verleiden. Zo schuifelen flamingo’s verlegen naar elkaar toe, terwijl ze doen alsof ze voedsel zoeken. En ringstaartmakimannetjes binden de strijd met elkaar aan tijdens zogenaamde ‘stinkgevechten’

De hofmakerij is echter niet zonder gevaar: roofdieren liggen op de loer, sommige partners blijken niet zo liefdevol als ze zich voordoen en dieren lichten elkaar op.

Al dat flirten en verleiden is echter niet zonder gevaar. Door de opvallende geluiden, geuren, bewegingen en kleuren waarmee dieren met elkaar flirten, vallen ze ook extra op bij hun vijanden en zijn ze een gemakkelijke prooi. Sommige vijanden maken hier heel handig gebruik van en bootsen zelfs de verleidingssignalen van hun prooi na om zo het lekkere hapje in de val te lokken. Andere dieren worden na de paring zonder pardon opgegeten. Een erg gevaarlijk liefdesleven dus.

De ‘All you need is Love’ rondleiding start zowel op zaterdag 15 februari als op zondag 16 februari om 13.30 uur. All you need is Love kost € 1,00 per persoon; dit is exclusief entree. Wegens beperkte deelname is telefonisch reserveren wenselijk want vol = vol.

www.overloonzoo.nl

Openingstijden: oktober t/m april: 10:00 – 17:00 uur, mei t/m september 9:30 – 18:00 uur.

Entreeprijzen: volwassenen € 17,00, kinderen 3 t/m 11 jaar € 14,50

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046