Deel dit artikel ‹ Terug

Ens uit Gassel nieuwe eigenaarPaters Oblaten

Geplaatst op: maandag 10 februari 2014


Wethouder Joon: “Blij met de vestiging innovatieve ondernemer in historisch pand.”

Het familiebedrijf ENS Europe (Environmental Nano Solutions Europe) uit Gassel is de nieuwe eigenaar van het pand aan de Grotestraat 41, beter bekend als het klooster van de paters Oblaten. ENS is gespecialiseerd in onderzoek naar luchtreinigingstechnieken en was vanwege een aanzienlijke groei op zoek naar een groter pand. In het klooster aan de Grotestraat komen in totaal ruim 20 personen te werken. Wethouder Jeroen Joon overhandigde afgelopen maandag persoonlijk de sleutel van het pand aan mevrouw Lia van de Vorle, eigenaar en directeur van ENS. De gemeente Cuijk had in 2010 het eigendom verkregen van het voormalig klooster.

Wethouder Joon: “De tuin van het voormalig klooster van de pater Oblaten blijft gemeentelijk eigendom en dus toegankelijk voor publiek. En dat was voor ons een belangrijk uitgangspunt. De gemeente Cuijk heet ENS van harte welkom in de gemeente. Wij zijn erg blij met de vestiging van een innovatieve ondernemer in dit historische pand.”
Het bedrijf ENS heeft samen met haar zuster ondernemingen veel ervaring op het gebied van infectiepreventie en luchtbehandeling in de medische sector. De missie van ENS is om op een duurzame manier het leefklimaat van mens en dier te verbeteren.