Deel dit artikel ‹ Terug

Het Verrassende PlatteLand van Cuijk bestaat 15 jaar!

Geplaatst op: vrijdag 7 februari 2014


15 jaar regiopromotie en toeristisch samenwerking van/in het Land van Cuijk!
Een prachtige mijlpaal die we niet zonder slag of stoot voorbij willen laten gaan.

Overhandiging 1e exemplaar brochure en Land van Cuijk-pakket aan Antoine Walraven (12 febr.)

Op 12 februari om 10.30 uur as. zal het eerste exemplaar van de nieuwe editie van de brochure 2014 van ´Het Verrassende PlatteLand van Cuijk´ en het eerste officiële Land van Cuijk-pakket worden uitgereikt aan Antoine Walraven, burgemeester van Mill & Sint Hubert en voorzitter van het Regionaal Bureau voor Toerisme-Land van Cuijk. Met de brochure op zak kan hij, zijn nog redelijk nieuwe werkgebied, gaan ontdekken. In het pakket, met keurmerk van het Verrassende PlatteLand van Cuijk, zitten (een aantal van) onze (h)eerlijke producten uit onze regio. De pers is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn (gemeentehuis Mill).

Nieuwe toeristisch-recreatieve brochure
De nieuwe toeristisch-recreatieve brochure van het Verrassende PlatteLand van Cuijk 2014 is vanaf heden weer verkrijgbaar op tal van de toeristische locaties en horeca in de regio! Het Land van Cuijk is een leuk stukje Nederland en dat willen de ondernemers op het PlatteLand van Cuijk graag laten zien. In de kleurrijke brochure is naast een overzicht van alle deelnemers, een wervende presentatie over het Land van Cuijk, Land van Heerlijke Ontmoetingen en een fietskaart opgenomen. Op de fietskaart, op basis van het Land van Cuijk-fietsknooppuntensysteem, zijn alle deelnemers van het Verrassende PlatteLand van Cuijk, ingetekend. De gratis brochure krijgt daarmee nog meer dan voorheen een ´bewaarfunctie´.

Land van Cuijk-pakket
Vers van de pers: het Verrassende PlatteLand van Cuijk heeft met diverse producten van haar leden een prachtig Land van Cuijk-pakket samengesteld, onder het keurmerk van ‘Het Verrassende PlatteLand van Cuijk’. Het pakket is samengesteld op verzoek van vele bedrijven en overheidsorganisaties, die de pakketten willen gebruiken als kerstpakket, presentie of relatiegeschenk. Het pakket is verkrijgbaar is diverse maten en prijscategorieën en te bestellen via een aantal adressen. In de pakketten zitten producten als ezelzeep, wijn, schapenkaas, (seizoens)fruit en groenten, jam, fruitsappen, vogelhuisjes, boerenchips, advocaatlikeur, etc. Meer informatie hierover: www.plattelandvancuijk.nl.

Nog een jubileum: 17 en 18 mei 2014: OnsPlattelandsRondje viert 1e lustrum!
2 dagen volop cultuur, historie en activiteiten op het Verrassende PlatteLand van Cuijk.
Op zaterdag 17 en zondag 18 mei zal alweer de vijfde editie van Ons Plattelands Rondje
plaatsvinden, met daarin veel aandacht voor bedrijvigheid, natuur, historie en cultuur.
Het Verrassende PlatteLand van Cuijk organiseert ´OnsPlattelandsRondje´, een rondje door het Land van Cuijk, waarbij je onderweg leuke activiteiten kunt doen bij de deelnemende plattelandsbedrijven, zoals een Belevingsboerderij, een Ezelgasterij of een educatieboederij. Maar ook diverse koffieschenkerijen en theetuinen in de regio openen hun deuren, alsmede de deelnemende plattelandswinkels. Op www.onsplattelandsrondje.nl tref je alle informatie aan. Deze website is tevens geschikt gemaakt als (web)App voor smartphones, zodat bezoekers met hun smartphone kunnen fietsen of toeren door het Land van Cuijk en onderweg kunnen bekijken wat er te beleven is. Kijk op www.plattelandvancuijk.nl hoe je de app kunt downloaden.

46 leden, een record!
Het Verrassende PlatteLand van Cuijk, een samenwerkingsverband van kleinschalige ondernemers in de groene ruimte in het Land van Cuijk, heeft zichzelf als doel gesteld het promoten van het (platte)Land van Cuijk. De ´club´, die sinds 1999 reeds bestaat, heeft haar ledenaantal de laatste jaren alsmaar zien stijgen. In 2014 telt de vereniging 46 leden, nieuwe leden zijn Buitenboel in Holthees, de Aalshof in Haps, Onder de Kersenboom in Mill, Stevenshof in Stevensbeek en Bloemen van Brigitte in Beers. Kijk op www.plattelandvancuijk.nl/deelnemers voor meer informatie over deze bedrijven en de huidige leden.

Op koers
Tijdens de drie, in 2014 geplande, ledenvergaderingen en tal van bestuursvergaderingen zal Carel van Genugten wederom de voorzittershamer in handen nemen. Er staan nog tal van activiteiten op de planning, te weten de deelname met een stand aan NK Maasheggenvlechten, toeristische informatiemarkt Boxmeer en het Jubileumconcours en minifair bij Landgoed De Barendonk. Daarnaast is het Verrassende PlatteLand van Cuijk wederom (mede) organisator en deelnemer van/aan Regiofair 2014.

Sponsoring
Ook in 2014 mag het Verrassende PlatteLand van Cuijk weer rekenen op een sponsorbijdrage van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen. Andere inkomsten komen oa. uit ledencontributies, commerciële adverteerders, bijdrage voor het afval en overige sponsoring.

Volg ons op de voet
www.plattelandvancuijk.nl | www.onsplattelandsrondje .nl | @plattelandcuijk | www.facebook.com/plattelandvancuijk