Deel dit artikel ‹ Terug

Boxmeerse burgemeester naar ‘National Hedgelaying’

Geplaatst op: vrijdag 24 oktober 2008


Vorig jaar werd hij in zijn eigen Oeffelt nationaal kampioen heggenvlechten, mede een reden voor de Boxmeerse burgervader Karel van Soest om dit weekeinde in het Engelse Norwich te gaan kijken hoe zijn Engelse collega’s het ervan afbrengen. Hij is te gast op het National Hedgelaying Championship.

Vorig jaar mocht Van Soest een Engelse delegatie verwelkomen op het Nederlands kampioenschap heggenvlechten. Dat evenement is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement, dat grote aantallen natuurliefhebbers trekt. Deze bijzondere gebeurtenis wordt in de Oeffeltse uiterwaarden van de Maas georganiseerd in samenwerking met onder meer de Stichting Heg- en Landschap.

Burgemeester Karel van Soest: “Graag ga ik ook naar Engeland om nog meer bekendheid te geven aan ons eigen evenement. Een mooie gelegenheid om onze gemeente te promoten.” Hij wordt begeleid door ambtelijk medewerker Rob Setz.
Het Engels kampioenschap wordt georganiseerd door de National Hedgelaying Society, waarvan prins Charles beschermheer is. Het vindt plaats op een landgoed van de Britse koninklijke familie.