Deel dit artikel ‹ Terug

Samen Sterk voor Goede Doelen Boxmeer

Geplaatst op: dinsdag 4 februari 2014


Mensen geven graag aan goede doelen, al helemaal wanneer er verder niet veel geregeld hoeft te worden en het doneren geheel vrijblijvend is. We vinden het fijn om iets voor een ander te betekenen, vandaar dat geld doneren via een collectebus ook erg praktisch is, een persoonlijke en directe manier. Collecteren heeft dus vele voordelen, helaas zitten er ook een aantal nadelen aan, zo is het vervelend dat er in een jaar wel 26 verschillende collectanten aan uw deur kunnen komen en u vaak storen. Om dit nadeel aan te pakken is er wat bedacht. Er wordt vanaf dit jaar nog maar één maal gecollecteerd voor verschillende goede doelen tegelijkertijd. In diverse dorpen en steden wordt dit nu al toegepast en het werkt. U heeft niet elke week een andere collectant aan de deur en samen kunnen we er toch voor zorgen dat de goede doelen de ondersteuning krijgen die ze verdienen. De goede doelen(met een ANBI keurmerk) die normaal gesproken los van elkaar bij U langskomen in Boxmeer hebben zich gebundeld tot een organisatie : Samen Sterk.

Ook nu in Boxmeer, niet elke week een collectant meer aan Uw voordeur, dat is het streven van de Stichting Samen Sterk voor Goede Doelen Boxmeer, die eind 2013 is opgericht. Elf goede doelen hebben zich in deze stichting verenigd om gezamenlijk in Boxmeer een collecte te organiseren. Dit zijn: Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, Longfonds, Nierstichting, Reumafonds, Epilepsiefonds, Fonds Verstandelijk gehandicapten, Alzheimer Nederland, Prinses Beatrix Spierfonds, Maag-Lever-Darmfonds, Ned. Brandwonden stichting, e.a.
Eind maart vindt U een envelop met een brief van ons in de bus waarop U kunt aangeven welk bedrag u naar welk goed doel U wilt geven. Deze envelop met brief en geld wordt in de eerste week van april dan door twee vrijwilligers weer bij u opgehaald. Deze zijn herkenbaar aan een legitimatiebewijs en een verzegelde emmer, hierin kunt U uw dichtgeplakte envelop deponeren. Boxmeer is verdeeld in vijf wijken, te weten, Noord, Oost, Zuid, West en Centrum.

Mocht U na het lezen van bovenstaand stukje denken hé dat is iets voor mij, wij zoeken nog collectanten. Vele handen maken nog altijd licht werk. Mail dan naar het secretariaat mijnderdsap1@gmail.com
Wij hopen op uw medewerking om dit met z’n alle tot een succes te maken!!