Deel dit artikel ‹ Terug

Argentijnse muziek in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB)

Geplaatst op: maandag 3 februari 2014


Zondag 23 februari 2014
¡Adios Maestro Alfredo!

Zondagmiddag 23 februari aanstaande brengen vier topmuzikanten een homage aan de Argentijnse bandoneonspeler Alfredo Marcucci in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB) onder de titel: ¡Adios Maestro Alfredo! Kaarten kunt u tot zaterdagavond 22 februari 24.00 uur reserveren per mail via info@kunstinhetkerkje.nl. Reserveer tijdig, de capaciteit van het kerkje is beperkt. Het concert begint om 14.30 uur.
De kaarten kosten € 12,50 voor volwassenen, kinderen tot en met 18 jaar betalen
€ 8,00.

Alfredo Marcucci
De naam van het kwartet verwijst naar de in 2010 overleden fameuze Argentijnse bandoneonspeler Alfredo Marcucci. Dit kwartet is als hommage aan hem opgericht.
Alle musici hebben met Alfredo samengespeeld, maar in het bijzonder gitarist, zanger Juan Masondo. Hij speelde meer dan 25 jaar samen met hem.
Het repertoire bestaat voornamelijk uit Argentijnse muziek, Tango natuurlijk, maar ook: zamba, milonga , chacarera en andere meeslepende ritmes.

Een gezelschap van doorgewinterde muzikanten

De traditie van Juan Masondo, de sprankelende harp van Jopie Jonkers, de altijd verrassende improvisaties van Koen de Cauter, het meeslepende bandoneonspel van Dick van der Harst, samen met de stemmen, waarvan de timbres zich wonderschoon vermengen, staan garant voor een bijzondere uitvoering van deze muziek. Warme muziek in gure tijden.

De muzikanten:
Juan Masondo: zang & gitaar (was ooit lid van de voormalige folkgroep Rum)
Jopie Jonkers : zang & harp (voorheen Jopie Jonkers Band)
Koen de Cauter: gitaar, zang en sopraansaxofoon (voorman van het voormalig zigeunerorkest Wasokwartet)
Dick van der Harst : bandoneon (was eens stadscomponist van de stad Gent)

In september 2008 brachten zij de cd: ‘El Charco’ uit (zie ook : www.huisconcert.com). Oktober 2010 kwam de cd ‘Palomita Viajera’ uit.
Op beide cd’s speelde Alfredo Marcucci mee.
Voor meer informatie over Kunst in het Kerkje: kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten via facebook, like dan onze pagina: www.facebook.com/pages/Kunst-in-het-Kerkje/393617407405449?ref=hl.