Deel dit artikel ‹ Terug

Lezing over "Hent de dorpsagent".

Geplaatst op: donderdag 30 januari 2014


Er waren tijden, dat er in elk dorp politie (Veldwachter) was. Dat waren ambtenaren, die meestal in dienst waren, van de gemeente waarin zij woonden.
Hent, Henricus Pennings, was van 1915 tot 1933 veldwachter in de gemeente Velp.
Hent was een eenvoudig man maar wel gezegend met een gezond verstand. Onverschrokken en veelal op gevoel gaat Hent om met alle problemen die een veldwachter tegenkomt in zijn beroep; van besmettelijke ziekten tot moord.

Hent de veldwachter was de opa van Frans Pennings uit Cuijk. Frans heeft zijn opa nooit gekend. Alles wat hij van hem weet, is hem verteld door zijn familie. De verhalen fascineerden hem in die mate dat hij besloot een boek over hem te schrijven. Het boek is geen biografie. Pennings heeft zijn fantasie de vrije loop gegeven maar het leverde een boeiend boek en een mooi tijdsbeeld op.

Dinsdag 11 februari 2014 om 20.00 uur vertelt Frans Pennings in BiblioPlus Cuijk over zijn fascinatie voor zijn opa Henricus en hoe zijn boek ‘Hent de dorpsagent’ tot stand is gekomen. Deze lezing stond oorspronkelijk gepland voor november vorig jaar maar heeft toen niet plaatsgevonden.
Toegangskaarten kosten €3,50 en zijn te bestellen via www.biblioplus.nl en verkrijgbaar in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus. 
BiblioPlus Cuijk, Kaneelstraat 64.