Deel dit artikel ‹ Terug

BiblioPlus geeft een rondje tijdens de Poëzieweek

Geplaatst op: woensdag 22 januari 2014


Van 30 januari t/m 5 februari vindt in Nederland en Vlaanderen de Poëzieweek plaats en worden overal diverse activiteiten rond gedichten georganiseerd.
BiblioPlus, bibliotheekorganisatie met vestigingen in het Land van Cuijk en de Maasduinen, wil samen met Meralit en de Vrije dichters Boxmeer mensen tijdens bovengenoemde periode verrassen met poëzie.

Gedichten op een (bier)viltje
Het bierviltje is geschikt voor allerlei dingen. Het noteren van het aantal genuttigde consumpties, uitwisselen van telefoonnummers of het verhelderen van een gespreksonderwerp. Maar het bierviltje is ook prima te gebruiken om een gedicht op te schrijven!
Tijdens de Poëzieweek liggen in alle cafés in het Land van Cuijk en de Maasduinen speciale viltjes met een oproep om een gedicht op de achterzijde te schrijven. Stuur een foto van het gedicht via Twitter (#rondjeB+), Facebook (www.facebook.com/biblioplus) of per e-mail (info@biblioplus.nl) naar BiblioPlus.
Het allermooiste gedicht wordt beloond met een zweefvlucht. Daarnaast worden nog een aantal aanmoedigingsprijzen uitgereikt. Meer over deze actie leest u op www.biblioplus.nl.

Poëzie en social media
Wat is Facebook en Twitter? Maak een gedicht en deel dit via Twitter en Facebook. Een bibliotheekmedewerker laat zien hoe dit kan. U bent vrijdag 31 januari tussen 15.00 en 16.30 uur van harte welkom in de bibliotheek Boxmeer. Gratis inloopmiddag.

Sprankelende Gedichtenavond
Donderdag 30 januari start de Poëzieweek. Deze avond vindt in de Genieterij Kommus in Sint Anthonis een sprankelende Gedichtenavond plaats. Monica Boschman treedt, na twee jaar, af als Regiodichter en de nieuwe Regiodichter wordt geïnstalleerd. Of hij/zij zelf met een gedicht voor het voetlicht zal treden is nog net zo ongewis als de naam.

Bezoekers worden aangemoedigd gedichten te schrijven. Een ingeleverd gedicht op een bierviltje is goed voor een gratis consumptie. Welk gedicht krijgt deze avond het meeste applaus van het publiek? Inloop vanaf 20.00 uur

De Gedichtenavond is een samenwerking tussen Cultureel Café Sint Anthonis en BiblioPlus. Inloop vanaf 20.00 uur

Nieuwscafé
Dinsdag 4 februari vindt het Nieuwscafé plaats in De Kansas in Cuijk. In samenwerking met De Gelderlander organiseert BiblioPlus een spraakmakende avond rond het gedicht, verwondering en wat nog meer ter tafel komt. Ook deze avond schrijven bezoekers gedichten, is er een gratis consumptie voor een ingeleverd bierviltje en wordt er ‘gebatteld’ om het mooiste gedicht. Inloop vanaf 20.00 uur.