Deel dit artikel ‹ Terug

Groot voorleesfeest in de bibliotheek Boxmeer! Nationale Voorleesdagen bij BiblioPlus

Geplaatst op: zaterdag 11 januari 2014


Dit jaar vinden de Nationale Voorleesdagen plaats van woensdag 22 januari tot en met 1 februari. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters centraal bij BiblioPlus. Het prentenboek Krrr…okodil van Catherine Rayner is uitgeroepen tot prentenboek van dit jaar. In de bibliotheken van BiblioPlus worden leuke activiteiten georganiseerd, zoals workshops, (digitale)voorleesmomenten, een peuterquiz en een actie met vingerpopjes voor nieuwe bibliotheekleden van 0-6 jaar. In alle bibliotheken liggen ook kleurplaten van Krrr…okodil klaar.

Voorlezen en workshop
In de bibliotheek Boxmeer wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de Nationale Voorleesdagen. Woensdagochtend 22 januari leest kinderboekenschrijfster Monique van der Zanden voor uit het prentenboek Krrr…okodil! Er zijn twee voorleesmomenten: van 10.00 uur tot 10.30 uur en van 11.00 tot 11.30 uur.

Woensdagochtend 29 januari verzorgt Ansjepansje een leuke workshop voor jonge kinderen. Door middel van zang, dans en spel wordt het boek Krrr…okokdil tot leven gebracht. De eerste workshop vindt plaats om 9.30 uur en de tweede om 10.30 uur.

Alle peuters (met hun ouders of grootouders) zijn van harte welkom! Wij stellen het op prijs als u zich van tevoren aanmeld, want vol = vol. Aanmelden kan in de bibliotheek, telefonisch 0485-571971 of via www.biblioplus.nl/activiteiten

Voorlezen geeft plezier
Doel van de Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen aan heel jonge kinderen te stimuleren. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Voorlezen lokt reacties uit en stimuleert als zodanig de spraakontwikkeling van jonge kinderen. Maar het bezorgt ze vooral veel plezier en gezelligheid.