Deel dit artikel ‹ Terug

Gevoelswerk van Franka van Neerven en Gertje Roosen in Museum Het Petershuis

Geplaatst op: vrijdag 10 januari 2014


Van zondag 19 januari tot en met zondag 16 februari a.s. exposeren kunstenaressen Franka van Neerven en Gertje Roosen in Museum Het Petershuis in Gennep. In het werk van beide kunstenaressen vormen menselijke gevoelens het centrale thema. Beeldhouwster Van Neerven hanteert het thema ‘gevoelens in eenvoud’ bij het tot stand brengen van haar beelden. Kunstenares Gertje Roosen maakt uniek, eigenzinnig werk. Haar schilderijen, grafieken en objecten kenmerken zich door een directe, bijna tekenachtige weergave van het menselijke gevoel in al haar aspecten en hevigheid.

Franka van Neerven studeerde aan de Akademie voor Industriële Vormgeving en kreeg vaktechnische educatie van de steenhouwer Lucien van der Eerden en van de beeldhouwers Jan Wils en Henk Oddens. Haar beelden spreken een duidelijke taal. Franka maakt haar beelden met bezieling en steen is daarbij haar favoriete materiaal. Het zoeken naar de juiste balans tussen vorm, lijn en emotie is haar doel. Gertje Roosen volgde de lerarenopleiding handenarbeid, maar is al jaren beeldend kunstenaar. Inspiratie voor haar werk haalt ze uit alles wat er in haar dagelijkse leven op haar afkomt. Al werkend ontwart ze dat alles voor haarzelf. Ze begint nooit met een bewust onderwerp : al ontbreken menselijke figuren in al hun verschijningsvormen en met al hun gevoelens en fantasieën uiteindelijk nooit in haar werk.

De expositie van Franka van Neerven en Gertje Roosen zal, in aanwezigheid van de kunstenaressen, worden geopend op zaterdag 18 januari a.s. om 15:00 uur voor genodigden en Vrienden van Museum het Petershuis, Niersstraat 2 te Gennep. Vanaf zondag 19 januari is de expositie voor het publiek geopend. Museum Het Petershuis is open van woensdag t/m zondag tussen 14:00 en 17:00 uur. Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten. Op Tweede Kerstdag is het museum geopend. Meer informatie over de tentoonstelling is te verkrijgen bij Museum Het Petershuis of op www.museumhetpetershuis.nl.