Deel dit artikel ‹ Terug

Halve finale Wim Sonneveldprijs in theater Myllesweerd

Geplaatst op: donderdag 9 januari 2014


De winnaars van de Wim Sonneveldprijs 2013, Yentl en de Boer, waren in maart 2013 al te zien in theater Myllesweerd. Ook dit jaar vindt er in Mill weer een halve finale plaats van de Wim Sonneveldprijs, op vrijdagavond 24 januari. Tijdens deze halve finale krijgt het publiek drie kleinkunstvoorstellingen in één te zien van drie aanstormende talenten. Daarvan zou er zomaar eens eentje de uiteindelijke finale in het DeLaMar in Amsterdam kunnen winnen.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival biedt talent een kans, al zevenentwintig jaar. Maarten van Roozendaal, Thomas Acda, Droog Brood, Mike & Thomas, de Vliegende Panters, Dames voor na Vieren, maar ook Klaas van der Eerden, Van der Laan en Woe en Jan van Maanen wonnen allemaal al ooit het concours om de Wim Sonneveldprijs. Zij gebruikten het Amsterdams Kleinkunst Festival als springplank.

De drie kandidaten die u in Myllesweerd gaat zien op vrijdagavond 24 januari hebben een strenge voorselectie gehad, krijgen professionele begeleiding en doen ervaring op tijdens een uitgebreid try-out-tournee. Ze leren teksten proeven, zalen zien, publiek ruiken, applaus horen. Ze leren voelen aan het vak. Zo bereiden ze zich voor op de finale van het Concours in het DeLaMar in Amsterdam, op maandag 21 april 2014. Hoofdprijs voor de kandidaten: het bronzen beeld van Wim Sonneveld.

Kijk voor meer informatie op www.amsterdamskleinkunstfestival.nl. Entree is € 15,00 inclusief een kopje koffie of thee. De zaal is open om 20.00 u. en de eerste kleinkunstvoorstelling begint om 20.15 u. Kaartjes reserveren via theater@myllesweerd.nl of op de avond zelf verkrijgbaar aan de kassa (indien niet uitverkocht).

Op zondag 26 januari om 15.00 u. vindt het concert van het Gulden Euro Trio plaats in theater Myllesweerd. Het Gulden Euro Trio maakt samen met bezoekers een muzikale reis door Europa. Kijk voor meer informative hierover op www.myllesweerd.nl/nieuws.