Deel dit artikel ‹ Terug

Vraag bonnenregen Overloonseweg Vierlingsbeek

Geplaatst op: woensdag 8 januari 2014


Vraag raadslid dhr. M. Wiggers de Vries (fractie PK) ex artikel 40 Rvo betreffende Bonnenregen Overloonseweg Vierlingsbeek.

7 januari 2013

Inleiding
Op dit moment zijn Vierlingsbeek, Groeningen en omliggende dorpen in rep en roer omtrent de bonnenregen die over veel bewoners is uitgestrooid. Het betreft vele honderden beschikkingen voor verkeersovertredingen aan de Overloonseweg in Vierlingsbeek. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km per uur (bebouwde kom).
In de media wordt door een raadslid opgeroepen massaal naar de rechter te stappen. Dit lijkt naar de beleving van PK weliswaar een sympathiek gebaar naar de getroffen inwoners maar gezien het feit dat er juridisch niets mis is met de beschikkingen kan een rechter niet anders dan deze in stand laten. Deze actie jaagt daarmee getroffen inwoners alleen maar verder op kosten. Verder is het vaststellen van de bebouwde kom ter plaatse door de gemeenteraad van Boxmeer zelf vastgesteld en goedgekeurd.

PK zou graag zien dat het college versneld werk maakt van de herinrichting van de weg ter plaatse. Dat is iets waar wij als gemeente invloed op hebben. De brede en vrij rechte weg met daarlangs een fietspad heeft waar de bebouwde kom begint namelijk geen andere inrichting gekregen. PK vindt dat door de gemeente zo snel mogelijk werk moet worden gemaakt van het aanbrengen van zichtbare aanwijzingen en obstakels die het benaderen van de bebouwde kom benadrukken om zo bestuurders hierop beter te attenderen. Nu blijkt de situatie zo te zijn dat niemand dit opmerkt. Het aanbrengen van een of meerdere zichtbare aanwijzingen en obstakels gebeurt bij het inrijden van diverse andere bebouwde kommen al op veel plaatsen binnen de gemeente. Waarom hier niet.

Vraag
Wilt u als college versneld werk maken van de herinrichting van de Overloonseweg in Vierlingsbeek om zo bestuurders beter te attenderen op het binnenrijden van de bebouwde kom van Vierlingsbeek?