Deel dit artikel ‹ Terug

Kunst- en poëzieroute in Sint Anthonis

Geplaatst op: vrijdag 3 oktober 2008


Zondag 7 september heeft wethouder Pierre Bos van de gemeente Sint Anthonis het eerste exemplaar van de kunst- en poëzieroute “Dicht Bij Kunst” aangeboden. Het eerste exemplaar was voor de vrijwilligers die hier hun steentje aan hebben bijgedragen.

“DICHT BIJ KUNST”
Twee lang gekoesterde wensen zijn in vervulling gegaan. De eerste is een duidelijke toegang van het in 2003 aangelegde Landschapspark Op ’t Hoogveld in Sint Anthonis. De tweede is een boekje, met daarin een route die alle (buiten)kunstwerken van de gemeente aan elkaar koppelt.

Door de inzet van meer dan 50 vrijwilligers en met hulp van Europese subsidie van Ceres is het mogelijk geworden om onder andere een boekje te maken dat de titel “Dicht Bij Kunst” heeft gekregen.

Hierin staat een wandel-, fiets- en autoroute beschreven van 50 kilometer die desgewenst ook in 2 delen afgelegd kan worden. Deze ontdekkingsreis voert u langs interessante plekjes in de gemeente, waarbij wetenswaardigheden over kunst, cultuurhistorie en recreatie worden vermeld als Tip.

Ook de poëten onder u komen aan bod want bij bijna alle 57 kunstwerken is een gedicht geschreven of een passend gedicht gezocht. Velen hiervan zijn van de hand van locale of regionale dichters.

Info
Dichtbij Kunst is te koop voor € 7,50 bij de VVV aan De Merret te Sint Anthonis en bij Boekhandel Hendriks te Sint Anthonis. In Wanroij kunt u de route kopen bij Tijs van de Hulsbeek, Lepelstraat en in Oploo bij supermarkt De Spar.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Diny van Vliet-Hermanussen, tel. (0031 485) 388806, e-mail: dinyvanvliet@sintanthonis.nl of kijk op: www.sintanthonis.nl/kunst
advertentie