Deel dit artikel ‹ Terug

Architectuurwandeling Graafs Museum

Geplaatst op: vrijdag 3 januari 2014


Op zondag 12 januari opent het Graafs Museum het nieuwe jaar met een architectuurwandeling door de binnenstad van Grave. Deze architectuurwandeling sluit aan op de huidige tentoonstelling over Bossche School architect Jan de Jong. Tijdens deze wandeling wordt er natuurlijk bij de gebouwen van zijn hand stilgestaan, maar deze panden vertegenwoordigen natuurlijk slechts een korte periode van hetgeen er door de eeuwen heen gebouwd is in Grave. Omdat in de binnenstad panden staan die vele eeuwen aan bouwkunst vertegenwoordigen gaat deze wandeling in op de ontwikkelingen van 1400 tot 1980. Met de kennis die wordt opgedaan tijdens deze wandeling zal menigeen voortaan met een andere blik kijken naar alle mooie panden die in Grave te vinden zijn.

Frank Haans is directeur van het Monumenten Advies Bureau in Nijmegen. Zijn werk staat volop in het teken van monumentale panden en historie en tijdens deze wandeling door Grave kan hij zijn expertise naar hartenlust kwijt. De rondwandeling start om 14.00 uur met een korte inleiding in het Graafs Museum. Vervolgens wandelt het gezelschap onder leiding van dhr. Haans de binnenstad in en tijdens een wandeling van circa 1,5 uur krijgen deelnemers de ontwikkeling van bouwstijlen, bijzondere details en leuke weetjes voorgeschoteld. Na afloop van de wandeling is er nog ruim de tijd om de vaste tentoonstelling over de historie van Grave én de tijdelijke tentoonstelling over Jan de Jong te bezichtigen. De wandeling is voor iedereen toegankelijk, ook als het regent gaat de wandeling door en is een paraplu een aanrader.

Het Graafs Museum (St. Elisabethstraat 10A) is van woensdag tot en met zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt, ook tijdens deze activiteit, € 3,- voor volwassenen en kinderen zijn gratis.