Deel dit artikel ‹ Terug

Filmhuis Mill draait Oscarwinnaar "Argo"

Geplaatst op: dinsdag 31 december 2013


Op woensdagavond 15 januari draait Filmhuis Mill de Oscarwinnaar uit 2013: Argo, van regisseur Ben Affleck. Ook in 2014 draait Filmhuis Mill weer iedere derde woensdagavond van de maand een speciaal geselecteerde film, die normaalgesproken niet in de grote bioscopen draait.  Iedere eerste vrijdagmiddag van de maand draait er een Matineebios.

De film Argo speelt zich af in 1979. Op 4 november, als de Iraanse revolutie haar hoogtepunt bereikt, bestormen militanten de Amerikaanse ambassade in Teheran, waarbij 52 Amerikanen gegijzeld worden. In het midden van de chaos slagen zes Amerikanen erin om weg te glippen en toevlucht te zoeken in het huis van de Canadese ambassadeur. Wetende dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de zes ontdekt en waarschijnlijk gedood worden, moet CIA-specialist Tony Mendez (Ben Affleck) met een riskant plan voor de dag komen om hen veilig het land uit te krijgen.

Argo begint op woensdagavond 15 januari om 20.00 u. De zaal is open om 19.30 u. Een kaartje kost € 5,- inclusief consumptie. Reserveren via filmhuis@myllesweerd.nl of te koop aan de kassa. U kunt voor Filmhuis Mill ook abonnementen kopen. Kijk daarvoor op www.myllesweerd.nl/filmhuis.