Deel dit artikel ‹ Terug

Daniëlle van de Donk coach Mill in Dorpen Derby

Geplaatst op: maandag 16 december 2013


Voetbalster Daniëlle van de Donk wordt de coach van Mill in de Brabantse Dorpen Derby. “Ze is lekker enthousiast, en dat kunnen we wel gebruiken. We gaan al haar kennis gebruiken. We zijn hartstikke blij met een jonge meid, midden in het leven, een boegbeeld om aandacht te vragen voor ons geweldige plan”, zo liet het team weten. Daniëlle is ook enthousiast: “Ik ben echt superblij. Toen ik het filmpje zag, sprak dit project me meteen aan. Ik heb een groot netwerk, verstand van sport en ik wil graag helpen. Ik ga mijn hele netwerk inzetten voor dit project, kom maar op!”, aldus een enthousiaste coach.

Stichting Activiteiten Mill gaat een ‘Beweegtuin’ installeren,en plaatst permanente sport- en speelattributen in het (aan elkaar grenzende) natuurgebied Kanaalzone en Groespeel. Daarnaast gaan ze zich bezighouden met het organiseren van diverse activiteiten in de Beweegtuin. De permanente vitaliteitsvoorzieningen worden gebruikt voor activiteiten die
georganiseerd worden voor verschillende doelgroepen door de verenigingen en organisaties uit het dorp. De Beweegtuin is goed bereikbaar en vrij toegankelijk voor iedereen, met en zonder beperking, jong en oud.

Kick-Off
Dat Van de Donk de coach van Mill wordt, werd zaterdag door de provincie bekend gemaakt in een spetterende kick-off van de Brabantse leefbaarheidswedstrijd. De negen Brabantse topsportcoaches zijn, naast Daniëlle, atleet Thomas Kortbeek (Hoogeloon) amazone Imke Schellekens-Bartels (Vierlingsbeek), schaatser Gianni Romme (Hoogerheide), hockey-international Vera Vorstenbosch (Maaskantje), wielrenster Leontien van Moorsel (Sint-Anthonis), turner Yuri van Gelder (Boekel), handbiker Laura de Vaan (Son) en taekwondoka Dennis Bekkers (Nieuw-Vossemeer)

Netwerk
De komende maanden, tot de finale op 7 juni 2014, kunnen de negen finalisten bij hun topsportcoach terecht voor raad, tips, motivatie en natuurlijk schakelen zij ook hun grote netwerk in voor de projecten in de Dorpen Derby, zo hebben ze hun teams toegezegd. Vanaf eind maart worden de inspanningen van de teams getoond in een reeks programma’s op Omroep Brabant.

Enthousiasme
Alle sporters waren blij met het project dat ze door loting werd toegewezen. “Wat we inbrengen, is een hoop enthousiasme, doorzettingsvermogen en de wil om het hoogst haalbare te realiseren”, verwoordde Yuri van Gelder de inzet van alle (ex)topsporters.

Meer over de Brabantse Dorpenderby en de negen finalisten is te lezen op www.brabant.nl/dorpenderby.
advertentie