Deel dit artikel ‹ Terug

Postercampagne

Geplaatst op: dinsdag 10 december 2013


Cuijk, 10 december 2013 – Donderdag 12 december om 09.00 uur start de postercampagne voor het project “Vuurwerk Vandalisme Vrij!”. Samen met de bedenkster van de postercampagne Sylvana Verberkt, hangt burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk in het gemeentehuis de eerste poster op.

Het project
Sinds 2010 werkt de gemeente Cuijk samen met het Merletcollege (locatie Robijnlaan) aan project Vuurwerk Vandalisme Vrij! Leerlingen bedenken plannen om vandalismevrij van vuurwerk te kunnen genieten. Het project spoort jongeren aan na te denken over vuurwerkgebruik en hoe zij hier zelf mee omgaan. Doel van het project is vuurwerkvandalisme voorkomen en de leerlingen bewust te maken van de gevolgen en gevaren van (verkeerd) vuurwerkgebruik.

Winnaar 2012
Vorig jaar kwam het winnende plan van Merlet-leerlinge Sylvana Verberkt. Haar idee was een brief te sturen naar alle inwoners van Cuijk. Bij deze brief zou een sticker moeten worden gevoegd met daarop: “Deze straat is Vuurwerk Vandalisme Vrij!”. Inwoners zouden deze sticker op hun voordeur kunnen plakken, zodat ook buurtbewoners alert zijn op vuurwerkvandalisme en samen proberen dit te voorkomen. Inwoners kunnen daarnaast aan gemeente of de politie (eventueel anoniem) doorgeven wanneer zij overlast of vandalisme als gevolg van vuurwerkgebruik signaleren.

Poster
In overleg met de prijswinnares Sylvana is besloten het winnende idee uit te voeren in postervorm. Alle inwoners van de gemeente Cuijk ontvangen in week 51 een poster (toegevoegd aan weekblad De Maasdriehoek). Deze poster kan iedereen thuis achter het raam bevestigen. Door het ophangen van de poster maakt de bewoner kenbaar dat hij/zij alert is op vuurwerkvandalisme en dit wil voorkomen. Daarmee worden eventuele overlastgevers ontmoedigd om door vuurwerkgebruik overlast te veroorzaken. Daarnaast zet het jongeren die de poster in hun straat zien aan het denken.