Deel dit artikel ‹ Terug

26 januari 2014 werken Ans Rijkers in de schijnwerpers

Geplaatst op: woensdag 4 december 2013


Zondag 26 januari 2014 van 10.30 uur tot 17.30 uur zullen de werken van de kunstenares Ans Rijkers uit Schoondijke centraal staan in de Woonkamergalerie. Hieronder een stukje biografie van Ans.

Ans tekent reeds vanaf haar derde jaar. Aanvankelijk tekende ze uitsluitend paarden. Als zij buiten speelde moest de hele weg eraan geloven, want er werden klinkers kapot gegooid en het beste stuk ervan werd gebruikt om van de ene kant van de weg tot aan de overkant kolossale paarden te tekenen. Al heel gauw kwamen daar olifanten bij en andere wilde dieren. Vervolgens kwamen de mensen aan de beurt en de eerste portretten zagen het licht. In de tussentijd leerde ze landschappen, zeeën interieurs figuurtekenen enz.. Op haar achttiende jaar behaalde zij haar akte om les te geven aan scholen. Langzamerhand ontwikkelde ze een geheel eigen stijl van werken verschoof ze hoe langer hoe meer in de richting van het zogeheten neo symbolisme.

Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om de unieke werken van deze kunstenares te bewonderen! Voor meer info kunt u bellen 0485-51 95 89 b.g.g. 06-51 62 60 32 of u stuurt een e-mail naar info@kunsthandel-gennep.nl

Meer informatie:
www.kunsthandel-gennep.nl