Deel dit artikel ‹ Terug

Weekbericht Roepaen Podium

Geplaatst op: dinsdag 3 december 2013


Avalanche Quartet| zaterdag 14 december | 20.30 uur | € 20,00
Eind jaren tachtig kon Henk Hofstede van de Nits mee op wereldtournee met de beroemde singer-songwriter Leonard Cohen. Door een overvolle agenda van de Nits moest Henk Hofstede met pijn in het hart dit aanbod afslaan. Nog steeds beschouwt hij dat als een gemiste kans. Maar Cohen blijft hem boeien. Vijftien jaar later wordt hem gevraagd een cd met liedjes van de singer-songwriter te vervaardigen. Dit wordt het album 'Yesterday's Tomorrow' met negen nummers van Cohen en één van hemzelf. Een cd die hij samen met drie andere topmuzikanten opneemt: Pim Kops van De Dijk, Marjolein van der Klauw van Powderblue en Arwen Linnemann van de Nits. Het Avalanche Quartet is geboren. De nummers op 'Yesterday's Tomorrow' hebben melancholische en authentieke arrangementen en het album krijgt goede kritieken. Het Avalanche Quartet bestaat uit: Henk Hofstede, Pim Kops, Marjolein van der Klauw en Arwen Linnemann

Nadara Gipsy Wedding Band | zondag 15 december | 16.00 uur | € 17,50
Vorig seizoen maakte Nadara veel indruk met een spetterend optreden in de Nightclub van Roepaen. Een totaal ervaring van roma muziek, zigeunerdansfeest en vooral veel plezier! Uit een ver Transsylvanisch dorp, met onuitspreekbare naam, komt de Nadara Gypsy Wedding Band, een gemêleerd gezelschap van Oost-Europese folkmuzikanten. De band werd bekend met hun optreden in de door Roma geïnspireerde film 'Transylvania' (Toni Gatlif). Nadara is niet om stilletjes naar te kijken, maar als een totaalervaring van feestelijkheid.

Navarone akoestisch | zaterdag 21 december | 17.00 uur & 21.00 uur | € 20
Navarone laat zich van een andere kant zien!

Navarone is een Nederlandse rockband met de wortels in Nijmegen. De gezamenlijke liefde voor de scheurende 70's is de basis voor hun hechte collectief, maar juist de moderne en brede interpretatie daarvan, maakt de muziek van Navarone uniek en veelzijdig. Afgelopen jaar ging het hard met Navarone, in 2012 brachten ze hun debuutalbum ‘A Darker Shade Of White’ uit, deze werd bestempeld tot een van de beste rockalbums van de laatste jaren. In maart speelden ze nog bij Roepaen en stonden voor een uitverkocht huis.

21 december komt Navarone terug naar Roepaen maar laat zich dit keer van een heel andere kant zien met een exclusieve akoestische show in de Kapel. Voor deze gelegenheid tovert de band hun repertoire om tot dromerige liedjes, wilde tango's, rootsy kampvuursongs en onconventionele bombast. Naast songs van A Darker Shade Of White, zal de band ook compleet nieuwe composities ten gehore brengen, vergezeld door een harpiste, een strijkerskwartet en diverse gastmuzikanten van topniveau.

De akoestische show ontstond in september 2012 toen werd Navarone door Kapelsessies Nijmegen gevraagd om een akoestische opname te maken. Voor deze sessie trommelde de band een aantal strijkers op en speelde een fantastische sessie met veel complimenten als resultaat. Dat smaakte naar meer en dus besloot de band een akoestisch concert te geven. In september dit jaar was de try-out en stond Navarone met gastmuzikanten voor een uitverkocht huis in Natuurtheater Kersouwe. Bij Roepaen doen ze dit nog eens over met maar liefst twee voorstellingen achter elkaar!

Nadere informatie
Marketing Roepaen Podium
Lotte Kuijpers
pr@roepaen.com

Programmeur Roepaen Podium
Chris Tangelder
0485 - 516070

www.roepaen.com