Deel dit artikel ‹ Terug

Een bekend gezicht en internationaal bezoek aan boord van fietspendelboot

Geplaatst op: maandag 22 september 2008


Afgelopen donderdag 18 september streek de eigenzinnige Maud Hawinkels met een cameraploeg van Omroep Brabant in Grave neer voor een boottocht van Grave naar Oeffelt met Fietspendelboot ‘De Drie Provinciën’. Maud werkt op dit moment aan nieuwe opnames voor het Brabantse programma ‘Natuurrijk’, een vervolg op de uitermate succesvolle serie Waterrijk. Een natuurmagazine waarin alle mooie, opmerkelijke, boeiende en gekke facetten van de Brabantse natuur aan de orde komen. Maud trekt actief de natuurgebieden van de provincie in. Daarbij neemt ze actief deel aan wandelingen, gaat ze reeën spotten, vangt ze ratten en wat al niet meer. In deze aflevering besteedt ze aandacht aan oa. de Kraaijenbergse Plassen, De Vilt en de Maas.

Op zaterdag 20 september mocht ‘De Drie Provinciën’ maar liefst 49 zuiderbuurtjes verwelkomen. Een groep van 49 Belgen uit Laakdal, gelegen in de Belgische Kempen, maakte een boottocht van Grave naar Cuijk, als onderdeel van een verblijfsweekend in het Land van Cuijk. De groep verbleef 2 nachten in Hotel Hampshire Inn-Dormylle in Mill en ondernam, naast de vaartocht gecombineerd met een lunch aan boord, verschillende fiets- en wandelroutes door de regio, bracht een bezoek aan het Liberty Park en het Zoo Parc in Overloon en bezocht de plaatsen Cuijk, Grave en Boxmeer. ‘We komen hier zeker nog eens terug, het is zo prachtig hier’, aldus Willy Convens, de woordvoerder van de groep.

De boot vaart nog t/m zondag 28 september: de laatste vaarweek is aangebroken, pak uw kans en kom nog even nazomers genieten aan boord van de fietspendelboot!

www.fietspendelboot.nl.
advertentie