Deel dit artikel ‹ Terug

Informatieavond over Digitaal Lezen 09-12-2013 te Cuijk.

Geplaatst op: vrijdag 15 november 2013


Op maandag 9 december verzorgt Ardjan Kolster van Eas-E-reader in samenwerking met BiblioPlus een lezing over Digitaal Lezen. Eas-E-reader uit Wijchen is specialist op het gebied van e-readers en e-reader accessoires.
Na een korte terugblik het Digitaal Lezen wordt ingegaan op de huidige stand van zaken en wordt gekeken naar de toekomstige ontwikkelingen. Aan de orde komen e-readers, tablets en e-books. De voor-en nadelen van e-readers worden geschetst en uitleg gegeven over het downloaden van ebooks maar ook hoe u andere digitale inhoud op de e-reader kunt zetten. Wat zijn de verschillen tussen tablets en e-readers. Wanneer kiest u voor een e-reader of juist voor een tablet.
Ook komt de mogelijkheid van het lenen van e-books via de e-portal van de bibliotheek ter sprake.
Na het theoretische gedeelte is er tijd om praktisch aan de gang te gaan met tal van verschillende e-readers en tablets. Hierbij is er ook gelegenheid voor het stellen van individuele vragen.

De lezing over Digitaal Lezen vindt plaats op maandag 9 december in Bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64, en begint om 20.00 uur. Kaartjes kosten €4,50 (leden van BiblioPlus €3,50) en zijn te bestellen via www.biblioplus.nl en te koop in alle bibliotheekvestigingen.