Deel dit artikel ‹ Terug

Kom ‘speelvoer’ maken tijdens KidsPower in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: woensdag 10 september 2008


Doe mee aan de populaire activiteit KidsPower en maak mee hoe het is om een dierverzorger te zijn! Van 20 september tot en met 8 november krijgen kinderen van 6 t/m 11 jaar in Zoo Parc Overloon iedere zaterdag- en woensdagmiddag de kans om zelf aan de slag te gaan als dierverzorger. De deelnemers sluiten de spannende middag af met een patatje, drinken en een echte dierverzorgersoorkonde. KidsPower kost € 6,50 per persoon, dit is exclusief entree. Vanwege een beperkt aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk.

KidsPower staat dit najaar in het teken van verrijking voor dieren. In de natuur besteden dieren het grootste deel van hun dag aan het zoeken naar en bezig zijn met voedsel. In Zoo Parc Overloon krijgen de dieren meestal een kant-en-klaar dieet voorgeschoteld. Hierdoor hoeven de dieren veel minder tijd te besteden aan hun voeding, waardoor zij veel vrije tijd overhouden. Om te voorkomen dat de dieren zich gaan vervelen, krijgen zij daarom regelmatig voedsel aangeboden op een bijzondere manier.

Voedselverrijking is meestal voedsel dat wordt aangeboden in een alternatieve vorm, waardoor de dieren er meer moeite voor moeten doen. ‘Speelvoer’ dus eigenlijk. Ook het verstoppen van voer of een dagje niet voeren valt onder voedselverrijking. Deelnemers van KidsPower gaan zelf actief bezig met voedselverrijking. Zo doen ze een ‘verrijkingsspel’ waarin zij diverse soorten verrijking moeten linken aan de bijbehorende diersoort. Ook gaan ze zelf verrijking maken in de vorm van gevulde pompoenen en fruitslingers. Deze fruitige extraatjes mogen de kinderen vervolgens zelf aan de dieren geven.

Naast het maken van verrijking moeten nog een aantal andere belangrijke dierverzorgerstaken worden vervuld. De kinderen gaan aan de slag om diverse diermaaltijden te bereiden. Hiervoor moeten fruit, vlees en vis worden klaargemaakt. Ook hebben de deelnemers de schone taak om poep te ruimen in een verblijf. Ook dat valt natuurlijk onder het werk van de dierverzorger! Na al deze inspanningen is het tijd om de dieren te voeren: een hele bijzondere ervaring. Bovendien mogen de deelnemers de zelfgemaakte traktaties in de verblijven verstoppen. Voordat de dieren kunnen genieten van al dat lekkers, moeten ze eerst aan de slag om de hapjes te bemachtigen.

Als afsluiting van het grote avontuur krijgen de deelnemers een heerlijk patatje en een echte dierverzorgeroorkonde uitgereikt.

KidsPower is elke zaterdag- en woensdagmiddag van 20 september tot en met 8 november en start om 13:30 uur. De kosten bedragen € 6,50 per persoon, dit is inclusief activiteit, patat, drinken en oorkonde, maar exclusief entree tot Zoo Parc Overloon. In verband met beperkte deelname is reserveren noodzakelijk.