Deel dit artikel ‹ Terug

Orientatie slagwerk

Geplaatst op: woensdag 13 november 2013


Je lekker uitleven op een drumstel, roffelen op een Afrikaanse trommel of pingelen op een xylofoon. Het kan allemaal vanaf 16 januari op de oriëntatiecursus slagwerk voor kinderen van Muzelinck Centrum voor de Kunsten Cuijk.

De oriëntatiecursus slagwerk is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en bestaat uit 10 lessen waarin je in een kleine groep leeftijdsgenoten op actieve en ontdekkende wijze kennis maakt met diverse slagwerkinstrumenten. Niet alleen het bekende drumstel komt aan bod; je gaat ook spelen op melodische slagwerkinstrumenten zoals de xylofoon en slagwerkinstrumenten uit andere werelddelen zoals de djembé en de bongo’s. Je zult merken dat je al snel ritmes kunt drummen en liedjes kunt meespelen. Als het slagwerk helemaal jouw ding is, kun je na de cursus door naar de reguliere instrumentale jaarcursussen.

De lessen worden gegeven door Henri Rijken, een slagwerker pur sang! Hij heeft vanaf zijn jongste jeugd in diverse bands en muziekgroepen gespeeld. Van punkband tot Het Gelders Orkest en van Frank Zappa tribute band tot Het Brabants Orkest. Daarnaast geeft hij bij verschillende organisaties drumles en is druminstructeur van een tweetal drumbands.

De lessen oriëntatie slagwerk worden gegeven op donderdag van 17.00-17.30 uur in het Doehuis (Patrijzenveld 117, wijk Padbroek) Cuijk. De cursus start op 16 januari en bestaat uit 10 lessen, de kosten voor de totale cursus bedraagt € 90,00.

Meer informatie of aanmelden voor de cursus kan via www.kunstencentrumcuijk.nl of www.muzelinck.nl.