Deel dit artikel ‹ Terug

Optreden: Walt Wilkins & The Mystiqueros

Geplaatst op: dinsdag 12 november 2013


Walt Wilkins & The Mystiqueros | zondag 24 november | 15.00 uur | € 15,50

Walt Wilkins speelde vorig jaar in de Nightclub en volgens de band was dat het beste optreden van hun tour. En inderdaad het was een heel sfeervol en goed optreden, reden te meer om hun terug te halen!

Als songwriter, zanger, producer en bandleider werkte Walt Wilkins tien jaar in Nashville. Zijn songs werden opgenomen door artiesten als Ricky Skaggs, Kenny Rogers en Pat Green. Zelf wordt hij wel vergeleken met andere grote troubadours als Guy Clark en Townes van Zandt. In Nederland verwierf hij bekendheid als producer van de eerste twee platen van de hier erg populaire Sam Baker, met wie hij ook diverse keren in Nederland tourde.

Na tien jaar Nashville-songwriter te zijn geweest, keerde Wilkins terug naar zijn geboortestaat Texas. Daar creëerde hij met zijn band The Mystiqueros een Texas Hill Country supergroep, die een podium biedt aan een prachtige verzameling getalenteerde muzikanten en songwriters. De muziek van The Mystiqueros is schatplichtig aan de seventies countryrock uit Texas en de West Coast (onder meer prachtige meerstemmige vocalen), maar ook geïnspireerd op de soul, en kent daarnaast invloeden van Tex-Mex en de Mississippi Delta blues. Kortom, een bonte verzameling muzikale geesten die oorspronkelijke liedjes vertolken (naast een enkele goedgekozen cover) op een aanstekelijke en zeer geïnspireerde manier.

“Walt Wilkins is een klasse apart. In het vurig rockende “Ain’t It Just Like Love” legt hij Bruce Springsteen het vuur aan de schenen en laat hij deze song met kletterende castagnetten in tejano stijl nog verleidelijker klinken, terwijl hij “In Rain All Night” ons gemoed laat vollopen met de soulvolste country ooit. In de schitterende roestige country rocker “Like Strother Martin” mogen we proeven van het ruwe country rockende kantje van Walt Wilkins, in een song waar zowel Steve Earle als een andere Texaanse country outlaw, James Mc Murthry zouden van watertanden." - Rootstime

Nadere informatie
Marketing Roepaen Podium
Lotte Kuijpers
pr@roepaen.com
advertentie