Deel dit artikel ‹ Terug

Opnieuw kunstenaar uit Sint Anthonis uitgenodigd voor expositie in Louvre Parijs

Geplaatst op: donderdag 7 november 2013


Saskia Weerepas (1975), kunstschilder uit Sint Anthonis, exposeert van 12 tot en met 15 december 2013 in het befaamde Louvremuseum in Parijs.

Haar werk ‘Féroce, dat Woest betekend, is daar dan te zien. Het is uitzonderlijk dat werk van zo’n jonge kunstenaar uit Sint Anthonis is geselecteerd. Kunstenaars kunnen zich op eigen initiatief aanmelden voor deze expositie. Zij worden vervolgens door een 4 koppige jury geballoteerd en eventueel geselecteerd om te mogen deelnemen. Saskia Weerepas kent 2 andere kunstenaars waarvan zij en nog een beeldhouwer werden uitverkoren naar Parijs af te reizen met een kunstwerk.

Sint Anthonis is trots op het feit dat nu voor de tweede keer op een rij een kunstenaar uit de gemeente is geselecteerd. In 2012 nam Jos van Beek deel met een schilderij. Aan de jaarlijkse expositie van de Société Nationale des Beaux Arts in de Carrousel du Louvre doen kunstenaars uit verscheidene landen mee. De Carrousel is in het souterrain van het Louvrepaleis.

Voor meer informatie over Saskia Weerepas, de expositie in Parijs en haar werk kunt u kijken op www.weerepas.com of www.kunstkring.com

advertentie