Deel dit artikel ‹ Terug

Stop uitzetting van een Boxmeers gezin.

Geplaatst op: zaterdag 2 november 2013


Burgemeester Van Soest doet dringend beroep op staatssecretaris Teeven
Burgemeester Van Soest van de gemeente Boxmeer heeft per brief en telefonisch een dringend beroep gedaan op staatssecretaris Teeven om de voorgenomen uitzetting van een inwoner van Boxmeer ongedaan te maken. De heer Hovsep Khachatryan (30 jaar), kwam vanuit Armenië naar Nederland toen hij 16 was. Hij heeft een verblijfsvergunning en is ingeschreven bij de gemeente Boxmeer.

De heer Khachatryan is inmiddels getrouwd en heeft twee kinderen in de leeftijd van 1,5 en 3 jaar oud. Na zijn komst naar Nederland heeft hij voortgezet onderwijs gevolgd en hij werkt bij Marel Stork Poultry Processing BV in Boxmeer. Volgens de immigratiedienst heeft de heer Kahchatryan destijds op verkeerde gronden een verblijfsvergunning gekregen. Dat betekent dat hem nu uitzetting boven het hoofd hangt. “Het kan toch niet waar zijn dat een zo goed ingeburgerd gezin met jonge kinderen naar een voor hun inmiddels onbekend land wordt teruggestuurd”, aldus de burgemeester.

Namens de gemeenteraad, het college van Burgemeester en Wethouders én de Boxmeerse samenleving doet de burgemeester een dringend beroep op de staatssecretaris om coulance te betrachten bij de beoordeling van de situatie van de heer Hovsep Khachatryan en zijn gezin.
advertentie