Deel dit artikel ‹ Terug

Open dag bij molen de Korenbloem in Mill

Geplaatst op: woensdag 30 oktober 2013


Op zondag 10 november is er van 12.00 uur tot 16.00 uur een open dag bij molen de Korenbloem aan de Molenstraat in Mill. Dit zodat iedereen de molen in zijn huidige staat kan bekijken en van de eigenaar kan horen welke plannen er zijn om de in 1858 gebouwde molen weer in de oude glorie te herstellen. Als alles volgens plan verloopt, zal in januari gestart worden met de naar schatting 2,5 ton kostende restauratie.

“Op dit moment zijn we volop bezig met de voorbereidingen om in januari te kunnen starten met de restauratie,” vertelt Ramon Ligthart (44 jaar) uit Mill. “Wij wonen hier bij de molen sinds 2001 en willen nu alles in het werk stellen om hem te restaureren. Als alles lukt kunnen we zo’n 70% van de kosten via een subsidie van de provincie terugkrijgen, maar dan moeten we toch nog altijd een aardig bedrag zelf bij elkaar zien te krijgen.” Hiervoor heeft Ramon, die zelf ook een cursus molenaar zal gaan volgen, diverse plannen. “We zijn nu bezig om een stichting op te richten. Men kan vervolgens ook Vriend van de molen worden of donateur.” Ramon vertelt dat hij ook op zoek is naar mensen die willen helpen bij de restauratie. “Timmerlui, schilders of andere klusjesmannen, iedereen is welkom om de molen weer het aanzien van vroeger te geven.”

Tijdens de open dag zijn er ook deskundigen aanwezig die meer kunnen vertellen over de restauratie. Er zijn tekeningen te zien hoe dit werk aangepakt zal worden en Ramon zal een toelichting geven op de plannen die hij heeft met de Korenbloem. Ramon: “Als het aan mij ligt gaan we er een pleisterplaats van maken waar men niet alleen een kijkje in de molen kan nemen, maar ook een kopje koffie kan drinken. Het past uitstekend in de plannen van de gemeente om meer toerisme en recreatie naar onze gemeente te halen.”

Meer weten over de Korenbloem of de plannen rond de restauratie? Bezoek dan op zondag 10 november de open dag tussen 12.00 uur en 16.00 uur. Ook via www.molenvanmill.nl is al meer informatie te vinden.