Deel dit artikel ‹ Terug

Gemeente koopt BP-tankstation Boxmeer

Geplaatst op: zaterdag 26 oktober 2013


Het college van B&W heeft een akkoord bereikt met de eigenaar van het BP-tankstation aan de Steenstraat in Boxmeer over de aankoop van dit tankstation voor een bedrag van € 1,3 miljoen.

Met deze aankoop is het mogelijk deze locatie verder tot ontwikkeling te brengen. Wethouder Hendriks-van Haren: Ik ben erg blij dat er na jarenlange onderhandeling nu een einde is gekomen aan deze langslepende kwestie, welke regelmatig onderwerp van gesprek in het college en de raad is geweest”.
Het is niet toegestaan woningen te bouwen in de nabijheid van een tankstation met lpg-installatie. Ook heeft het lpg-tankstation een cruciale rol gespeeld in de bezwaarprocedure rondom het bouwproject Live Your Loft.

De gemeenteraad heeft in 2010 krediet voor deze ontwikkeling beschikbaar gesteld. Het tankstation was de laatste fysieke belemmering om deze projectlocatie tot ontwikkeling te kunnen brengen. Na de voorgestelde aankoop is het gehele projectgebied gemeentelijk eigendom. Eerder zijn enkele panden aangekocht en gesloopt en onlangs is het woonwagenkamp aan de Boomklever ontmanteld.

De gemeenteraad wordt op 12 december aanstaande gevraagd om het benodigde extra krediet te verstrekken.
advertentie