Deel dit artikel ‹ Terug

Nederland leest: Gratis boek, minicruise en andere prijzen

Geplaatst op: zaterdag 26 oktober 2013


Op vrijdag 1 november gaat de landelijke campagne ‘Nederland Leest’ weer van start. Dit jaar staat het boek Erik of Het klein insectenboek van Godfried Bomans centraal. Bibliotheekleden van 18 jaar en ouder kunnen dit boek vanaf 1 november gratis afhalen in één van de vestigingen van BiblioPlus. Wees er snel bij, want voor deze actie geldt op = op! Er is ook een aantal Grote Letter uitgaven, e-books en luisterboeken beschikbaar. Verder kunt u de hele maand november genieten van allerlei leuke activiteiten rond het boek en de schrijver en met de krasactie maakt u kans op mooie prijzen.

Proeverij insectenhapjes in bibliotheek Cuijk
Vrijdag 8 november kunt u, van 16.00 tot 17.00 uur, in de bibliotheek Cuijk kennismaken met insectenhapjes. U mag komen proeven; hoe smaakt bijvoorbeeld een sprinkhaanbonbon? Food designer Daisy Stauder geeft een presentatie over haar werk en de toehoorders kunnen kennis maken met heerlijke hapjes. Van insecten wel te verstaan! De insecten zien er over het algemeen niet smakelijk uit. Daarom probeert Daisy Stauder daar als ‘food designer’ verandering in te brengen. De presentatie van de insecten wordt aantrekkelijker gemaakt, door ze in een ander jasje te steken.
De proeverij is gratis toegankelijk.

Krasactie met mooie prijzen
Bij het gratis boek dat verkrijgbaar is in de bibliotheek zit ook een boekenlegger met een unieke krascode. Hiermee zijn mooie prijzen te winnen, zoals een biebbox t.w.v. 100 euro of museumkaartjes voor de hele familie. Check de code op www.voordeelmetjebiebpas.nl en ontdek gelijk of u gewonnen heeft! Meedoen kan tot 30 november 2013.

Iedere boekenlegger bevat bovendien een coupon voor een gratis driedaagse minicruise voor één persoon met DFDS Seaways naar het Engelse Newcastle. Newcastle staat bekend om de diverse musea, het winkelen en het Harry Potter kasteel dat net iets buiten de stad ligt.

Deelname aan de actie is uitsluitend voor bibliotheekleden van achttien jaar en ouder. Kijk op www.voordeelmetjebiebpas.nl voor meer informatie en een overzicht van de voorwaarden.

Voordeelmetjebiebpas.nl is een website met bijzondere uitjes voor bibliotheekleden. Met een geldige bibliotheekpas kunnen leden met korting naar theaters, dierenparken, musea, pretparken, filmhuizen, lezingen, sportactiviteiten, festivals en nog veel meer. Momenteel biedt de website honderden ideeën voor een dagje weg in de provincies Gelderland, Brabant, Limburg, Overijssel, Flevoland, Zeeland, Noord- en Zuid-Holland.