Deel dit artikel ‹ Terug

Jazz@Roepaen

Geplaatst op: maandag 21 oktober 2013


Podium Roepaen te Ottersum start op 27 oktober 2013 een gloednieuwe serie jazzconcerten o.l.v. StarkLinnemann. Elke maand zal dit quartet in de intieme sfeer van dit oude klooster optredens verzorgen met een bekende jazzartiest. O.a. met special guests Ilja Reijngoud, Denise Jannah en Deborah J. Carter.

Het programma is afwisselend en van het hoogste niveau: sfeervolle ballads worden afgewisseld met zwoele bossa nova's, vrolijke Zuid-Amerikaanse klanken en heerlijke swingende jazz! Het repertoire varieert van Frank Sinatra tot Antonio Carlos Jobim en van George Gershwin tot Miles Davis. Als u van (jazz)muziek houdt en een concert wilt beleven in uw eigen regio dan is dit the place to be! Na afloop van elke voorstelling kunt u nagenieten in het café. Onder het genot van een drankje kunt u napraten over de middag en misschien treft u zelfs de artiesten nog aan de bar...

27 oktober om 15.00 uur gaat deze reeks concerten van start en dan is trombonist Ilja Reijngoud te gast. De trombonist Ilja Reijngoud is naast Michiel Borstlap en Jesse van Ruller de derde Europeaan die een Thelonious Monk Award won. Reijngoud won deze prestigieuze Amerikaanse jazzprijs in 2003 voor zijn compositie No Substitute. Een hoogtepunt in een carrière die begon toen hij in 1996 cum laude afstudeerde aan het Hilversums conservatorium. Naast zijn activiteiten als docent is hij actief als bandleider (het Ilja Reijngoud Quartet) en met bands als The Houdini's, de Cubop City Band, het Dutch Jazz Orchestra en het Pierre Courbois dubbelkwintet.

StarkLinnemann Quartet
Paul Stark - Piano
Guido Wilbers - Gitaar
Vasilis Stefanopoulos - Contrabas
Jonas Linnemann - Drums

Verder nog in deze reeks:
24 november
StarkLinnemann featuring Deborah J. Carter (Vocals)

22 december (x-mas special)
StarkLinnemann featuring Denise Jannah on (Vocals)