Deel dit artikel ‹ Terug

Drie talentvolle, jeugdige bands op podium theater Myllesweerd

Geplaatst op: maandag 21 oktober 2013


Op zaterdagavond 2 november wordt het podium van theater Myllesweerd omgetoverd tot een professioneel bandpodium voor ‘bands on stage @ theater Myllesweerd’. Tijdens deze avond treden er drie energieke, jeugdige, talentvolle bands op: Free Beer uit Wilbertoord, Captain Fish uit Oploo en The Naked Sweat Drips uit Boxmeer. Alle bands wonnen eerder al eens belangrijke prijzen. Free Beer staat op 2 november voor de tweede keer op het podium met hun nieuwe, derde bandlid, de 14-jarige bassist Gijs van Hout.

Met hun eigen nummer ‘She’s a devil’ deed Free Beer mee aan het tv-programma Music Academy. In dit programma van de AVRO ging een jury onder leiding van Eric van Tijn op zoek naar de beste schoolband van Nederland. Het jeugdige duo nam het op tegen voltallige bands waarvan de muzikanten ouder waren dan Free Beer. Giel Beelen tipte hen niet voor niets eerder al als winnaar, want ze wonnen! Free Beer bestaat uit drummer Eddy van de Steeg (13) uit Wanroij, de Wilbertoordse zanger-gitarist Reg Verstegen (14) en de Boekelse bassist Gijs van Hout (14). Zij spelen onder andere covers van Guns ’n Roses, Van Halen, Iron Maiden, Nirvana, Twisted Sister en AC/DC. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan meer eigen nummers, met een knipoog naar de band Green Day.

Captain Fish

Captain Fish omschrijft zichzelf als: “Uw favoriete visband, een jonge rockband uit Oploo. Genoodzaakt te coveren, bezig met eigen werk. Zes man sterk.” Al veel muziekliefhebbers en feestbeesten hebben deze jonge band mogen bewonderen. Van kermistent, tot midden in een weiland, tot in het voorprogramma van Moi Wark, tot Volt Rocks out. Daar brachten zij in 2012 een tribute aan de Beatles en dit jaar aan de mannen van The Black Keys, wiens hits Lonely Boy en Gold on the Ceiling standaard voorbij komen tijdens een optreden. Nadat Captain Fish de BUS Band Battle won, kregen zij een bandcoachsessie in de Rockacademie in Tilburg en een waardebon voor een muziekwinkel aangeboden. Beiden zijn goed van pas gekomen en dat is te zien én te horen. In theater Myllesweerd spelen de bandleden van Captain Fish rockcovers, maar laten u ook wat uit eigen werk horen.

The Naked Sweat Drips

In 2012 won The Naked Sweat Drips uit Boxmeer Kunstbende Noord-Brabant en in 2013 werd de prestigieuze popprijs De Roos van Nijmegen aan het sextet toegekend: zowel het publiek als de professionele jury stemde The Naked Sweat Drips naar de winst in Doornroosje. The Naked Sweat Drips wisselt “luide gitaarriffs, een schreeuwend orgel en beestachtige drums af met sfeervolle zang en geestverruimende coupletten”. Experimentele melodieën en ritmewisselingen kenmerken deze jonge, talentvolle band, die Bands on stage @ theater Myllesweerd op spectaculaire wijze zal afsluiten.

Bands on stage @ theater Myllesweerd begint op zaterdagavond 2 november om 21.00 u. (zaal open 20.30 u.). Alle bands zullen ongeveer een uur spelen. Free Beer trapt af, waarna Captain Fish en The Naked Sweat Drips het publiek voor de rest van de avond zullen vermaken. Kaartjes kosten € 7,50 en zijn alvast te reserveren via theater@myllesweerd.nl. Ook zijn de kaartjes op de avond zelf verkrijgbaar aan de kassa. Bands on stage @ theater Myllesweerd is onderdeel van het theaterprogramma van Myllesweerd. Download het boekje met het volledige jaarprogramma via www.myllesweerd.nl/theater.