Deel dit artikel ‹ Terug

Lezing over 'Hent de dorpsagent'.

Geplaatst op: woensdag 16 oktober 2013


Er waren tijden, dat er in elk dorp politie (Veldwachter) was. Dat waren ambtenaren, die meestal in dienst waren, van de gemeente waarin zij woonden.
Hent, Henricus Pennings, was van 1915 tot 1933 veldwachter in de gemeente Velp.
Hent was een eenvoudig man maar wel gezegend met een gezond verstand. Onverschrokken en veelal op gevoel gaat Hent om met alle problemen die een veldwachter tegenkomt in zijn beroep; van besmettelijke ziekten tot moord.

Hent de veldwachter was de opa van Frans Pennings uit Cuijk. Frans heeft zijn opa nooit gekend. Alles wat hij van hem weet, is hem verteld door zijn familie. De verhalen fascineerden hem in die mate dat hij besloot een boek over hem te schrijven. Het boek is geen biografie. Pennings heeft zijn fantasie de vrije loop gegeven maar het leverde een boeiend boek en een mooi tijdsbeeld op.

Dinsdag 5 november om 20.00 uur vertelt Frans Pennings over zijn fascinatie voor zijn opa Henricus en hoe het boek ‘Hent de dorpsagent’ tot stand is gekomen in de bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64. Toegangskaarten kosten €3,50 en zijn te bestellen via www.biblioplus.nl en verkrijgbaar in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus. 
advertentie