Deel dit artikel ‹ Terug

Het bos in!

Geplaatst op: woensdag 16 oktober 2013


Zondag 13 oktober is de wandelroute “het bos in” in restaurant De Heksenboom te St. Anthonis gepresenteerd.
Brabantse Natuurpoorten zijn hét startpunt om de natuur te ontdekken, te ontspannen of lekker actief buiten te zijn. De bezoeker vindt op iedere Brabantse Natuurpoort een natuurgebied van allure, ruime parkeergelegenheid, een horecavoorziening en informatie over de natuur en routes. Restaurant De Heksenboom is een van de tien Brabantse natuurpoorten.

Om dit alles nog aantrekkelijker te maken voor gezinnen met kinderen heeft IVN de Maasvallei in samenwerking met Staatsbosbeheer en restaurant De Heksenboom in St. Anthonis een gezinsroute uitgezet in het bos. De rugtas die nodig is om de route te lopen is op zondagochtend 13 oktober door Wethouder Wouter Bollen van st. Anthonis, door twee kinderen en door een personeelslid van het restaurant op een ludieke wijze gepresenteerd en aangeboden aan Evelien van Dasler van Restaurant de Heksenboom. Vanwege het slechte weer moest de presentatie binnen plaats vinden. Wethouder Bollen en voorzitter van het IVN Jac Boumans spraken beide over het belang van de samenwerking tussen educatie en recreatie en hoe het elkaar kan aanvullen. Evelien van Dasler, die heel enthousiast is over de wandeling “het bos in” benadrukt hoe fijn het is om de wandeling aan de recreant te kunnen aanbieden mede met het oog op dat restaurant de heksenboom is aangemerkt als natuurpoort.

In de rugtas zit een routekaartje, een doe boekje met beschrijving van verschillende opdrachten en de materialen daarvoor. Zo wandelend door het bos is er van alles te ontdekken. Alle zintuigen komen aan bod tijdens de leuke, spannende en actieve opdrachten. Nu in de herfst zijn er veel paddenstoelen te vinden en met een spiegeltje uit de rugtas wordt ook de onderkant van de paddenstoel zichtbaar.

De route is ongeveer 2 kilometer maar kan verlengd worden met 800 meter naar de zandberg! Hoe lang je erover doet, bepaal je zelf door wat je onderweg doet en tegenkomt. De wandeling ‘het bos in’ is niet alleen geschikt voor gezinnen met kinderen maar ook voor opa’s en oma’s met hun kleinkinderen en voor kinder- en familiefeestjes. Bij De Heksenboom zijn tien rugtassen beschikbaar die u gratis maar wel met een borgsom kunt lenen. Reserveren wordt aanbevolen.
Voor informatie kijkt u op www.heksenboom.nl of bel tel. 0485-382803