Deel dit artikel ‹ Terug

Het Cuijks Dictee komt er weer aan!

Geplaatst op: maandag 14 oktober 2013


Op dinsdag 12 november om 20.00 uur vindt voor de 13e keer het Cuijks Dictee plaats. In verband met de verbouwing van de schouwburg Cuijk is de locatie dit jaar het Merletcollege Cuijk aan de Grotestraat 144. Teams en solisten strijden om de titel: CUIJKSDICTEETEAM 2013 of: CUIJKSDICTEEKEI 2013. Maar ook zonder het winnen van deze titels is het gewoon een groot plezier om mee te doen en is het evenement dan ook Kei-leuk!

De Cuijkse neerlandici zijn alweer druk bezig een mooie tekst, met een naar traditie Cuijks onderwerp, voor te bereiden. Voor alle duidelijkheid: een Cuijks onderwerp in het Nederlands en zowel het Groene- als het Witte boekje zullen worden gehanteerd.

Klokslag acht uur 's avonds kunnen de liefhebbers zich buigen over een ongetwijfeld lastige oefening. De organisatie geeft voorrang aan deelnemers uit de regio, maar voor mensen buiten de streek is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Interesse? Aanmelden kan tot vrijdag 8 november 2013, via de website van Biblioplus www.biblioplus.nl of stuur een mail aan bibliotheekcuijk@biblioplus.nl. Er zijn ook inschrijfformulieren verkrijgbaar in de bibliotheek Cuijk. Deelname aan het Cuijks Dictee gratis. De organisatie hoopt wederom op een grote opkomst onder de Cuijkse bevolking: Doe mee als team (4 personen) of individueel.